Så meget koster det at anlægge en ny udestue

Der er mange gode fordele ved at få tilbygget en udestue til din bolig. Når det regner kan du søge ly i udestuen og stadig nyde en masse gode sommerdage. Tilvælger du en markise på din udestue, har du desuden muligheden for at søge skygge, når sommeren lige bliver et par grader for varm. Din udestue er også et rigtig godt sted for dine sarte planter at overvintre, så de ikke dør, når kulden træder ind. Sidst men ikke mindst er en udestue også en rigtig god måde at få lidt ekstra plads, når der fx skal laves byggeprojekter, holdes familiefester, eller hvis du har overnattende gæster. Men hvad koster sådan en udestue så? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Prisen afhænger meget af, hvad du vil have

Hvis du ønsker en arkitekttegnet udestue, er denne selvfølgelig dyrere end en standard udestue. Herudover er det meget kvaliteten af fx vinduer og døre samt isoleringsevnen i disse, der er med til at bestemme prisen på din nye udestue. Hvis du ønsker varme i din udestue, kan det dog ikke betale sig at spare for mange penge på dette område, da det så bliver væsentlig dyrere at opvarme din nye udestue.

Hvis du endnu ikke har helt styr på, hvad du ønsker af din nye udestue, kan det være en fordel at rådføre sig med nogle eksperter inden for området. Her kan du få hjælp til valg af materialer og designs, så din nye udestue kommer til at harmonere bedst muligt med din eksisterende bolig. Hvis ikke du får den udestue, du har ønsket dig, kan den nemlig hurtigt gå hen og blive et irritationsmoment i stedet, når den endelig står færdig. Sørg derfor allerede tidligt i dit nye byggeprojekt at få al den hjælp, du har brug for, så du opnår det bedste resultat.

En udestue kræver ikke nødvendigvis byggetilladelse

Mange tror fejlagtigt at en udestue kræver byggetilladelser fra kommunen, hvorfor mange opgiver drømmen om en udestue, inden den overhovedet er kommet rigtigt i gang. Men faktisk behøver du ikke en byggetilladelse til netop denne type udvidelse, såfremt du overholder nogle bestemte regler.

For det første skal din nye udestue opføres uden på din boligs eksisterende klimaskærm. Dette betyder uden for din boligs vinduer og ydermurer. Desuden skal du alle døre og vinduer ud til udestuen fra din bolig være isolerede, således at der er et kraftigt skel mellem bolig og udestue.

En anden vigtig ting, hvis du vil undgå en byggetilladelse er, at din udestue ikke må tilsluttes eksisterende varmeinstallationer i din bolig. Ønsker du varme i din udestue er det således i stedet en brændeovn eller lignende, du skal have installeret særligt til dette formål. Og sidst men ikke mindst, må din udestue selvfølgelig ikke få din nye samlede bolig til at overstige din grunds byggeprocent.

Overholder du disse krav, er det faktisk nok at indberette til kommunen, at du vil bygge en udestue, og såfremt du ikke får tilbagemelding inden 14 dage, kan du trygt og sikkert påbegynde dit nye byggeprojekt.

Skriv en kommentar