Sådan får du et pænt loft


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/eusptgky/domains/bedrebyg.dk/public_html/wp-content/plugins/influencer-disclaimer-buttons/mww-disclaimers.php on line 185

Skal du i gang med at renovere et rum, så bør du også medtænke loftet i rummet. Det skal selvfølgelig males, når væggene trænger til det, men hvad med selve loftet?

Slår det revner, og ser det i det hele taget ret medtaget ud efterhånden, så er det måske nu, du skulle gøre noget mere seriøst ved det.

Renovering af loftet

Hvis du er heldig, så trænger dit loft bare til en frisk overmaling, og så ser det godt ud igen. Er du mindre heldig, så er dit loft efterhånden blevet lidt træt efter mange år.

Et hus sætter sig over år, og det vil uvægerligt medføre, at vægge og lofter og andet i husets konstruktion slår lidt revner og bliver lidt skævt her og der. Og det vil selvfølgelig kunne ses på loftet. Der kan også have været vandskader, der kan gøre loftet misfarvet og bulet.

Derfor kan det være nødvendigt at gøre mere end at male det over. Det kan gøres med filt, spartling, pudsning eller ved at konstruere et gipsloft. Om du vælger den ene eller den anden metode, kan afhænge af loftets tilstand, hvilken type loft det er – og dine handyman-evner.

Gipsloftet

Vælger du at give loftet en større, men overkommelig overhaling, så er et gipsloft en god løsning. Selv om denne løsning er forholdsvis til at gå til for en habil handyman, så giver det alligevel god mening at kontakte en professionel snedker eller tømrer, hvis du gerne vil have opgaven løst helt perfekt.

Der er en del arbejdsgange i processen, og et loft skal naturligvis bygges så stabilt, at det bliver, hvor det skal.

Uanset, om du vælger at gå til opgaven selv, eller du udliciterer den til en håndværker, så ender et gipsloft med at stå knivskarpt og fejlfrit i årevis.

Som et gør-det-selv-projekt?

Er du en utrænet gipsloftopsætter, så er det en god idé at alliere sig med gode råd og vejledning. Det kan du gøre hos mere trænede bekendte, eller du kan søge råd på nettet.

Først og fremmest skal det sættes solidt op i det eksisterende loft, som helst skal være af træ eller stål, så der er et holdbart og bærende grundlag at skrue gipspladerne fast i.

Desuden er disse gipsplader både store og tunge at bakse med, og de skal selvsagt løftes ret højt op og skrues præcist i. Derfor gør du klogt i at leje en pladehejs, som i processen kommer til at blive din bedste ven.

Efter at pladerne er skruet fast i loftet, skal det spartles i alle mellemrum og skruehuller af flere omgange.

Til sidst males det, og det står nu smukt og helt jævnt i årevis.

Overhold bygningsreglementet

Ud over, at loftet gerne skal ende med at se flot ud, så er der nogle forhold, der skal overholdes, når det netop drejer sig om opsætning af et loft.

Dampspærren skal sættes korrekt op. Det vil sige, at den skal sættes fast i det eksisterende loft, inden skelettet bygges, og gipspladerne monteres.

Loftet skal sættes så solidt fast, at der ikke er risiko for, at det falder ned.

Skjules der elektriske ledninger over gipspladerne, skal disse være lagt i elektrikerrør, så der ikke er nogen brandfare. Opgaven med at føre ledninger kan selvfølgelig med fordel løses af en elektriker.

Hvis dit loft egner sig til det, så er det både billigt og relativt nemt at beklæde det med gipsplader. Resultatet bliver både brandhæmmende, holdbart og smukt. Det er oven i købet ikke en særlig kostbar affære, så du skal sådan set bare beslutte, om det er en opgave, du selv har mod på at kaste dig ud i, eller om du helt eller delvist skal hyre folk til det.

Skriv en kommentar