Sådan gør du sommerhuset klar til sæsonstart

Forårstemperaturene er kommet til Danmark og det betyder at sommerferien er på vej. Hvis du er en af de heldige med dit eget sommerhus, er det derfor tid til at gøre sommerhuset klar til sæsonstart, som du får et par gode råd til i denne artikel.

Tjek op på sommerhuset tilstand

Når vi kommer til foråret, har sommerhuset stået en lang vinter uden at blive brugt. For at starte foråret godt ud, er det derfor en god idé at tjekke op på sommerhusets tilstand.

At tjekke sommerhusets tilstand handler i bund og grund om at tjekke om alt i sommerhusets er som det skal være. Fordelen ved at tjekke op på tilstanden i god tid er, at du ikke risikerer at skulle bruge noget af sommerferien på at reparere skader, som du først opdager når ferien er startet.

Når du tjekker op på de forskellige ting i sommerhuset i løbet af foråret, kan du få det ordnet inden ferien begynder, så sommerhuset er klar til sæsonstart.

Det er fx en god idé at tjekke tagets tilstand, så du er sikker på, at der ikke er eventuelle skader på taget. Det er samtidig vigtigt at tjekke om tagrenderne er tømte for blade og lignende.

Du kan også tjekke op på facaden, ved at undersøge om der er synlige revner eller andet der indikerer en skade. Du kan ligeledes tjekke om eventuelle trapper er i god stand, eller om der evt. skal repareres på trapperne.

På samme måde, er der meget andet, som du kan tjekke, for at være sikker på at dit sommerhus stadig er i god stand efter en kold vinter.

Lav en grundig forårsrengøring

Når du har fået styr på eventuelle skader, er det tid til at lave en grundig forårsrengøring af hele sommerhuset. Hvis du laver forårsrengøringen nu, skal du ikke bruge tid på det i ferien og det er derfor en god idé at gøre nu.

Når du skal lave en forårsrengøring, gælder det om at komme ned i hver eneste lille krog i boligen. så der bliver rent og pænt over det hele.

Specielt hvis sommerhuset har stået hele vinteren, uden at blive brugt, er det vigtigt at du får gjort rent over det hele, så rengøring ikke er det første du skal i gang med, når ferien endelig er startet.

Frisk sommerhuset op med forårsdekoration

Det næste punkt, til at gøre sommerhuset klar til ferien, er at friske sommerhuset op med lidt ny forårsdekoration. For at skabe et hyggeligt sommerhus, er det vigtigt at sommerhuset er personligt og indrettet på en unik måde.

Inden sommerferien ankommer, er det en god idé at tænke over, hvordan du skaber en hyggelig stemning i dit sommerhus. Samtidig er det en god idé at bringe foråret ind i sommerhuset, fx ved at få nogle friske farver ind i sommerhuset.

Alt efter hvor gammelt dit sommerhus er, kan du fx overveje at give sommerhuset lidt ny maling. Ny maling på væggene kan gøre en kæmpe forskel for, hvor nyt et rum føles og hvis du samtidig vælger nogle lyse farver, er det med til at skabe en god sommerstemning i huset.

Du kan også gå efter at finde ny dekoration til sommerhuset. Du kan fx pynte med et par flotte puder eller anden boliginteriør fra House Doctor, som både skaber en personlig og hyggelig stemning i boligen, og derfor er det perfekte dekoration til sommerhuset.

Gør lidt ekstra ud af haven

I sommerferien skal der selvfølgelig også bruges en masse tid udendørs. Det sidste du skal gøre er derfor at gøre lidt ekstra ud af haven.

For at du kan bruge en masse tid i haven omkring dit sommerhus, gælder det om at skabe en have, hvor du har gode muligheder for at slappe af og børnene har gode legemuligheder.

Du kan starte med at skabe en lækker terrasse, hvor I kan sidde med aftensmaden og slappe af i sommervejret. På en terrasse er et par gode havemøbler selvfølgelig det vigtigste, men ud over det, er det en god idé med nogle krukker, hvor du kan plante nogle flotte sommerblomster.

I selve haven gælder det om at plante buske og blomster, som du nu synes det skal være. Du kan skabe en hyggelig have ved at lave små bede, som du kan kigge på fra din terrasse.

Hvis du skal have børn med i sommerhuset, er det samtidig vigtigt at skabe nogle gode legerum til dem i haven. Du kan tage forskellige spil med, som kan bruges i haven og ellers tænke over hvordan du kan skabe en fantastisk sommerhave for børnene.

Du kan fx overveje at købe et klatrestativ, hvor børnene kan få mange timer til at gå. Du kan finde sjove klatrestativer til børnene på klatrestativet.dk. På samme måde kan du på mange andre måder, skabe nogle gode legesteder til børnene, så de får nogle gode uger i sommerhuset.

Når haven og selve sommerhuset er klar, er der ikke andet tilbage end at ønske god sommerferie.

Skriv en kommentar