Sådan får du som udlejer skabt en energivenlig bolig

Lejer du en bolig ud? I så fald er du sikkert interesseret i at vide, hvordan du kan øge din indtjening. Med energirenoveringer kan du minimere forbruget af varme, hvilket alt andet lige vil gøre din indtjening større og mere fordelagtig. Læs mere om det herunder.

Solceller

Rigtig mange har stor succes med at opstille solceller. På den måde kan forbruget af el minimeres, hvilket også er med til at give dig en større indtjening. Solceller er ydermere en energirenoveringsmetode, der tjener sig selv hjem igen på forholdsvis kort tid.

Hvis du overvejer at få installeret solceller ved din bygning, så anbefales det at tage en nærmere snak med en energikonsulent. Han eller hun kan så komme med en pris på, hvad du ca. vil spare om året ved at udnytte solens stråler til din egen fordel.

Varmepumpe

Hvis der er mulighed for det, så er det også oplagt at få installeret en varmepumpe. Med en varmepumpe kan du producere uhyre billig varme til brug indenfor.

Varmepumpen fungerer som bekendt ved at tage luften udenfor og omdanne den til varm luft til brug indenfor. Det vil altså sige, at den eneste udgift du har i forbindelse med varmeproduktionen, det er den strøm du har tilkoblet varmepumpen.

Alternativet til  varmepumpen er jordvarmeanlægget. Dog er det typisk meget dyrere at få etableret, men besparelserne er så også meget større. Jordvarmeanlægget kræver i øvrigt et forholdsvis stort jordområde, hvor varmeslangerne kan graves ned. Derfor er denne løsning ikke ideel for dig som har en bolig inde i en storby for eksempel.

Træpiller

En anden måde at spare på varmeforbruget på, det er ved hjælp af alternative opvarmningsmetoder herunder træpiller. Rigtig mange danskere sparer mange penge ved at fyre op med et træpillefyr.

Den helt store fordel ved træpiller er, at de brænder i længere tid og meget mere effektivt end regulær brænde. Derudover er træpillerne også kommet ned i en pris, der er til at betale, hvilket blot gør denne opvarmningsmetode endnu mere effektiv end hidtil – i hvert fald når det gælder om at spare pemge.

Læs mere om træpiller.

Nyt tag

Et gammelt og slidt tag kan i den grad være med til at hæve varmeforbruget alt for meget. Hvis taget for eksempel har en lille utæthed, kan det betyde, at du har et alt for stort og unødvendigt forbrug af varme. Derfor skal du som boligejer være meget opmærksom på tagets tilstand – ellers kommer du til at fyre for gråspurvene.

Hvis det viser sig, at dit tag er gammelt og slidt ned, så anbefales det på det kraftigste at få det udskiftet hurtigst muligt. Ellers bliver det nemlig ufattelig dyrt for dig i varmeregninger – og så hjælper de andre energirenoveringer bestemt ikke meget.

Beregn en cirka pris på dit nye tag hos Compara.dk.

Har du problemer med at få udlejet din bolig? I så fald bør du læse mere om dine muligheder her.