Sådan udnytter du varmen bedst muligt

I dette indlæg får du en række råd til, hvordan du udnytter varmen bedst muligt. Indlægget handler i høj grad om at tætne huset så godt som muligt, så varmen ikke har en chance for at slippe ud og gå til spilde. Læs mere om det og meget andet herunder.

Sluk radiatorerne når du lufter ud

Hvis du ikke allerede gør det, så skal du begynde på det med det samme! Når du lufter ud, så skal du slukke for dine radiatorer. Hvis ikke du gør det, vil varmen blot fise ud gennem vinduer og døre, hvilket er meget dumt. Der er absolut ingen grund til at varme huset op, når du lufter ud.

Energivenlige vinduer er at foretrække

En af de bedre metoder at udnytte varmen på, det er ved hjælp af energivenlige vinduer. Hvis ikke dine vinduer formår at holde på varmen, vil du opleve, at din varmeregning kommer til at stige meget hurtigt.

Hvis ikke vinduerne formår at holde helt tæt, så er der altså meget varme som går til spilde. En god måde at finde ud af om vinduerne er tætte på, det er ved hjælp af et stearinlys. Placer et stearinlys i vinduet. Hvis flammen bevæger sig rigtig meget, så er det et tegn på, at der kommer luft ind udefra, hvilket ikke er særlig godt i forhold til at udnytte varmen.

Bruger du elvarme? Find det billigste elselskab

Hvis du benytter dig af elvarme, så er det ikke helt ligegyldigt, hvor du får din strøm fra. Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at du udnytter varmen bedre ved at bruge så billig en energiudbyder som muligt. Derfor kan det godt betale sig at undersøge markedet for elselskaber og deres priser.

Et af de billigste elselskaber lige nu, det er Gulstrøm. Du kan med fordel kontakte dem og høre mere om, hvilke priser de kan tilbyde dig. Hvis priserne er billigere end dit nuværende elselskab, bør du kraftigt overveje at skifte udbyder med  henblik på at spare penge.

Er din tagdækning tæt nok?

Når du gerne vil udnytte varmen så godt som muligt, er det uhyre vigtigt, at dit tag ikke er beskadiget i form af huller, sprækker og lignende. Hvis ikke din tagdækning er tæt nok, kan varmen uden problemer slippe ud og dermed gå til spilde.

Derfor er det uhyre vigtigt, at du er klar over, hvordan tagets tilstand er. I den forbindelse kan det anbefales at få udført et gratis tagtjek med henblik på at få afdækket mulige skader.

Hvis der skulle være opstået et hul eller lignende, så gælder det om at få udbedret skaden hurtigst muligt, så varmen ikke bare slipper ud og går til spilde. Spildt varme vil nemlig koste dig kassen på lang sigt, hvilket du med stor sandsynlighed ikke er interesseret i.

Du kan se eksempler på tagarbejde her.

Brændeovn med ventilation er smart

En anden super smart måde at udnytte varmen på, det er ved hjælp af en brændeovn med dertilhørende ventilation. Ved at installere en suger lige over brændeovnen, kan du transportere varmen rundt i hele huset via ventilationsrør.

Det vil altså sige, at du kan udnytte brændeovnens varme til i teorien alle rum i huset. På den måde kan du skrue ned for radiatorerne i de forskellige rum og på den måde spare mange penge på varmeforbruget. Du skal dog være opmærksom på, at det selvfølgelig koster lidt i brændsel, men det er typisk ikke ligeså meget som, hvad olie til radiatorerne koster.