Sådan holder du udgifterne til dit oliefyr nede


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/eusptgky/domains/bedrebyg.dk/public_html/wp-content/plugins/influencer-disclaimer-buttons/mww-disclaimers.php on line 185

Energistyrelsen vurderer, at der trods faldende efterspørgsel findes omkring 140.000 oliefyr på landsplan. Mange af disse er at finde i private boliger på landet. Er du også indehaver af et hus med oliefyr? I så fald vil denne guide om at holde udgifterne til fyret nede helt sikkert falde i din smag. Allerede nu kan vi afsløre, at der er rig mulighed for at opnå store kontante besparelser. Der skal faktisk ikke mere end nogle simple tiltag til.

Sammenlign priser på fyringsolie

Et oliefyr holdes i gang med fyringsolie, som kan variere meget i pris og kvalitet. Netop de store prisforskelle på fyringsolie er noget, du bør være opmærksom på i din jagt på den rette forhandler. Set med økonomiske briller er det ikke helt underordnet, om du vælger den ene eller anden forhandler.

Vores tip går på at sammenligne priser på fyringsolie med henblik på at finde markedets billigste fyringsolie. Du vil typisk blive tilbudt henholdsvis alm. fyringsolie og svovlfattig fyringsolie. Sidstnævnte olietype bør være at foretrække, da det er det mest miljøvenlige. Desværre er denne løsning også den dyreste.

Få lavet mindst et servicetjek af fyret om året

Ifølge loven skal man have udført oliefyrsservice og røgtest på oliefyret en gang om året. I samme ombæring vil det være sund fornuft at få justeret fyret, hvis der er behov for det. Det er i hvert fald vigtigt, at man tager fat i en fagmand, hvis man oplever problemer med luftindsugningen, blæserhjulet, oliedysen eller noget helt fjerde. Du kan ligeledes få brug for en tekniker, hvis dit oliefyr går i stå af den ene eller anden årsag.

Det koster ikke alverden at få lavet et servicetjek, kontra hvad det vil koste at få repareret oliefyret, hvis uheldet er ude. Derfor fraråder vi at springe over, hvor gærdet er lavest. Det er nemlig alfa og omega, at man opfylder loven om mindst et tjek årligt.

Udskift evt. dit gamle oliefyr

Det er relativt dyrt at købe et nyt oliefyr, jovist, men det kan faktisk ofte give økonomisk mening. Det forholder sig nemlig således, at gamle oliefyr typisk hverken er energieffektive eller miljøvenlige. Du kan dermed skåne både din pengepung og miljøet ved at erstatte det gamle oliefyr med et nyt. Tit og ofte vil udgiften til det nye fyr kunne tjene sig selv hjem inden for en årrække. Se det derfor som en investering.

Er du ikke i stand til at vurdere, om en udskiftning vil give mening? Så bør du igen ringe til en tekniker, som vil kunne lave en uvildig vurdering. Der er jo ingen grund til at skifte oliefyret ud, hvis det viser sig, at der ikke findes mere energieffektive alternativer. Af følgende grund vil det være en god idé at få en second-opinion. Er du allerede overbevist om, at en udskiftning vil give god mening? I så fald skal du i gang med at indhente priser på moderne oliefyr.

Skriv en kommentar