Sådan indretter du din studenterbolig

Det er de færreste studerende, der har råd til at bo i en lejlighed for sig selv. Derfor er det mere reglen end undtagelsen, at unge studerende lejer sig ind på et værelse eller har muligheden for at få en kollegiebolig. Står du overfor at skulle flytte ind i en studenterbolig, hvor pladsen er knap? Er det allerede et puslespil for dig, hvordan du måde skal få plads til seng, opbevaring og skrivebord? Når du skal i gang med at indrette din nye bolig, er det derfor vigtigt, at du både tænker praktisk og kreativt. Med nogle anderledes løsninger, kan du udnytte pladsen optimalt.

Selvom din bolig ved første øjekast virker trang, vil du med simple tips alligevel kunne få plads til det meste. Vel at mærke uden at din bolig bliver proppet. I dette blogindlæg får du nogle bud på forskellige løsninger, men du kan også besøge dette magasin for mere inspiration.

Vælg lyse farver

Hvis væggene ikke allerede er hvide eller en anden lys farve, er det et godt sted at starte. Hvide eller lyse vægge får rummet til at føles større sammenlignet med mørke farver. Bliver helt hvide vægge alligevel for kedeligt, kan du eventuelt pryde en væk med tapet med et lodret mønster.

Eksempelvis vil et tapet med lodrette linjer også få rummet til at føles større. Hvis du har et værelse eller en lille lejlighed, hvor ét rum skal udgøre flere funktioner, kan du bruge farver til at opdele rummet. Går køkken og stue ud i ét, kan du vælge en anden væg farve i det ene rum. 

Lav dine egne møbler

Har du et lille værelse, et værelse med skrå vægge eller et værelse med andre udfordringer? Så er det ikke sikkert, at møblerne i forretningerne passer ind. Derfor er det oplagt at gå i gang med at designe dine egne møbler, således målene passer perfekt til rummet størrelse. Du kan eksempelvis opbygge en seng med kommoder. På den måde kan du udnytte den plads, der måtte være under sengen, til opbevaring. Er der et par skrå vægge i din studenterbolig, kan det være svært at finde en passende reol. Dette kan du løse med at kreere din egen reol, hylder eller andre opbevaringsløsninger.

Derudover kan det være praktisk at lave et bord, der kan have flere funktioner. I en lille studiebolig har du formentligt ikke både plads til spisebord og skrivebord. Ved at designe dit et bord, får du et møbel med de funktioner, du har brug for. Det kan være skuffer, muligheden for at forlænge bordet eller en smallere bordplade. Fordelen ved at lave dine egne møbler er ikke kunne, at møblerne skræddersys til rummet. Det er også en oplagt mulighed til at gøre dit hjem helt personligt.

Løsninger til rumdeling

Det er ikke sikkert, at dit værelse eller din studiebolig er så stor, at det er nødvendigt med rumdeling. Uanset din boligs størrelse kan det alligevel være rart at kunne skærme af. Blandt andet kan du bruge gardiner til at afskærme din seng fra den ’afdeling’, hvor du sidder og læser i dine studiebøger. Du kan også vælge at placere en reol for enden af sengen. Reolen vil på den måde både virke som rumdeler og så opbevaringsplads.

Skriv en kommentar