Sådan sparer du penge på dine omkostninger til vinter

Vinteren nærmer sig. Derfor er det tid til at tage skridt i en mere energi- og pengesparrende retning. På den måde skulle du gerne undgå at få store regninger i begyndelsen af foråret.

Vi giver dig her en liste over nogle tips til at sikre maksimal besparelse i løbet af vinteren. Flere af disse tips bliver også anbefalet af store danske energiselskaber som fx Energi Fyn.

Få styr på eventuelle huller

En vigtig løsning til at spare på varmeomkostningerne er at få styr på eventuelle huller rundt omkring i dit hjem. Har du et utæt vindue eller et lille hul ved havedøren? Så skal det fikses! Ikke nok med at det er usundt at sidde i træk, så løber varmen – og dermed pengene til din varmeregning – ud i den kolde vinterluft. Med andre ord; lækager i vinduer og døre kan forårsage lækager i din tegnebog.

Sørg for at tjekke alle vinduer, badeværelser og døre for huller. Hvis hul-uheldet er ude, kan du bruge en form for hultætningsmiddel til at minimere træk eller snakke med en professionel.

Luk hullerne, og forhindr kulden i at krybe ind i dit hjem! Det vil også hjælpe dig med at have en mere bevidst og ansvarlig brug af opvarmning og dermed reducere dine regninger.

Juster temperaturerne!

Vinteren i Danmark kan til tider blive meget kold. Derfor er det meget vigtigt, at dit hjem er opvarmet, så du ikke fryser i din lejlighed. En tommelfingerregel er, at den indre temperatur skal være 20 grader. Hvis du er hjemme, skal du indstille din temperatur til 20 grader Celsius og slukke for temperaturen, når du forlader hjemmet eller mens du sover. Det siges generelt, at en stigning i opvarmning med én grad svarer til en stigning på 7% i udgifterne. Det betyder, at jo lavere temperaturen er i dit hjem, jo mere energi sparer du.

Et andet tip her er at klæde sig varmt derhjemme, så du kan reducere inde temperaturen. Du kan bære tørklæder, tykke sweatshirts eller termisk tøj derhjemme, der giver dig nok varme.

Udnyt sollyset

Vinter betyder mindre sollys i løbet af dagen. Det betyder derfor større forbrug af lys derhjemme, hvilket øger dine el-omkostninger. Husk at investere i energisparepærer og tænd kun de nødvendige lys. Prøv desuden at få så meget sollys ind i dit hjem som muligt. Hold dine gardiner åbne så meget som muligt i løbet af dagen for at bringe masser af sollys ind i dit hjem. Selv når det er isnende koldt udenfor, afgiver solens stråler stadig masser af varme.

Hvis du bruger solskinstimerne i løbet af dagen, sparer du ikke kun på elektricitet og energi, men også på varmeudgifter.

Hvis dit hjems forbrug, på trods af alle disse tips, overstiger din pengepungs kapital om vinteren, og stabiliteten i din økonomi vipper, skal du huske, at du har mulighed for at ansøge om et kviklån, der giver dig de økonomiske midler til at overleve vinteren. Det vil hjælpe dig med at overvinde presserende regninger og uventede udgifter.

Skriv en kommentar