Små vindmøller

Små vindmøller er vejen til en lav elregning

Snakken om bæredygtig og vedvarende energi går højt i disse tider. Og det har betydet, at fokusset på små private vindmøller er steget markant. Vindmøller er ikke kun berettiget staten og dertilhørende kommuner. I dag er de små vindmøller også berettiget private, der kan spare klækkelig sum penge ved at installere en husstandsvindmølle.

Rigtig mange danskere har fået øjnene op for husstandsvindmøller, og det er der med ikke nogen nyhed længere. Med sådan en mølle er det muligt at skære en stor del af elregningen, hvilket er økonomisk fornuftigt. En vindmølle kræver ikke den store vedligeholdelse efter den er blevet opsat, og det tiltaler mange danskere. I mange husstandes tilfælde vil en lille vindmølle producerer mere strøm end der er brug for. Det betyder, at det overskydende strøm/el skal sælges til elnettet. Så når først møllen er købt og installeret, så er de fremtidige udgifter meget begrænsede.

Hvorfor købe en privat vindmølle?

  • Du får en meget lavere elregning
  • Møllen har tjent sig selv hjem igen efter relativ kort tid
  • Du har mulighed for at sælge overskydende el til elnettet
  • Vindmøllen udleder ingen CO2
  • Der er begrænset/ingen vedligeholdelse

Private vindmøller vs. Solceller

Står du og har valget mellem en privat vindmølle og solceller, så læs med her. I Danmark skinner solen (desværre) ikke året rundt. Det betyder, at du ikke kan udnytte dine solceller i ligeså høj grad som du kan udnytte din vindmølle. For i Danmark blæser det meget, og det er sjældent, at vi har en dag, hvor der er helt vindstille. Det betyder, at du med en vindmølle kan udlede mere energi/el end solceller målt over et år – simpelthen fordi det blæser mere end solen skinner.

Hvad består små vindmøller af, og hvordan opsættes de?

En typisk privat vindmølle består typisk af en generator, et tårn (og et rørtårn), en effektomformer og selvfølgelig vingerne.

Det anbefales kraftigt at du hyrer professionelle, når møllen skal opsættes. De professionelle vindmølleinstallatører har den rette erfaring og uddannelse og ved hvad det drejer sig om.

Hvordan bliver en vindmølle opsat? Se nedenstående video og find ud af det!

http://www.youtube.com/watch?v=vua3Bw_lELM

Vidste du? I dag er vindmøllerne så effektive og moderne, at de næsten ikke larmer.

Læs mere om husstandsvindmøller her