Spar på elregningen i dit nye hjem

En flytning til et nyt hjem kan være en mulighed for en ny elleverandør der på sigt kan spare dig for kroner og ører. Derfor kan det være oplagt at være på udkig efter et billigt elselskab, som kan dig give en besparelse på elregningen og dermed give dig et større råderum i budgettet i dagligdagen. Et skift af el-leverandør behøver ikke at være en ekstra last under flytningen og med simpel tjekliste kan du hurtigt komme til at spare penge.

Den nemme guide til skift af nyt elselskab

At flytte til et nyt hjem kan i sig selv være omstændeligt og uoverskueligt med alt det praktiske der skal foretages både inden, under og efter flytningen. Men et skift til et nyt elselskab behøver ikke nødvendigvis at være lige så uoverskuelig, og det kan foretages uden de store anstrengelser. Størrelsen af besparelsen kan variere – der vil dog i nogle tilfælde være en besparelse på over 1.000 kr. om året, hvorfor et skift af selskab kan være værd at overveje.

Med den nedenstående tjekliste kan du se frem til at få en elregning, der ikke vælter budgettet, og hvor de besparede kroner kan anvendes til andre potentielle udgifter i dit nye hus.

Indledende skal du huske at afmelde adressen til din forhenværende elleverandør, så du ikke står med en regning fra det tidligere hjem. Det er samtidig også vigtigt at få aflæst elmåleren på fraflytningsdagen, som skal meldes tilbage til din tidligere elleverandør – på denne måde undgår du at betale for meget.

Derefter skal du vælge det elselskab, som du ønsker at anvende i dit nye hjem, ved at udfylde en online tilmeldingsformular. Selve udfyldelsen af formularen tager ikke længere end 5 minutter, hvor blanketten typisk bliver godkendt efter et par dage af selskabet. Hvis forglemmelsen kommer i spil, har du mulighed for at tilmelde den nye adresse 14 dage tilbage i tiden, hvor det nye elselskab tager hånd om resten.  Derudover er der ingen bekymringer for at være foruden strøm i dit nye hjem, da der ikke foreligger risiko for en afbrydelse under et skift af selskab, da strømmen kommer fra samme sted.

Spar endnu flere kroner på elregningen

Flytningen kan også give anledning til køb af nye lamper med bevægelsessensor, hvilket kan give dig en yderligere besparelse på elregningen. Med bevægelsessensoren slipper du derfor for, at lyset står tændt under højlys dag i flere timer, hvis du kommer til at glemme at slukke lyset på vej ud af døren. En øvrig besparelse på elforbruget kan være brug af energisparende pærer til lyssensorerne, som også har længere levetid end eksempelvis halogenpærer. Derfor behøver dine udendørslys med sensor ikke trække større mængder ressourcer på el, eftersom de kun anvender strøm, når der er bevægelse.

Forebyg indbrud med lyssensor

Lyssensorens eneste funktion er dog ikke blot at tænde og slukke alt efter hvad den registrerer af bevægelse. De smarte lamper med bevægelsessensor kan også fungere som en tyverisikring, således du mindsker risikoen for ubudne gæster – du kan derfor begrænse faren for at komme hjem til en ubehagelig overraskelse med et gennemrodet hus. Med en kombination af en billig elleverandør og lyssensorer med sparepærer kan du med ro i maven se frem til en billigere elregning samtidig med, at du begrænser risikoen for indbrud i hjemmet.

Skriv en kommentar