3 tips til at vælge bordplade til køkkenet

 

Køkkenet er ét af hjemmets mest vitale rum – det er jo her, vi tilbereder vores livgivende måltider. Derfor er det bestemt heller ikke ubetydeligt, hvilken bordplade du vælger til dit køkken. Tværtimod er det et valg, du bør træffe med omhu.

 

Er du ved at bygge et helt nyt køkken, og på udkig efter den perfekte bordplade til projektet? Eller trænger det gamle køkken til et friskt pust? Så skal du vide, hvad du skal være opmærksom på, når pladen skal lægges på bordet. Her får du 3 tips.

1. Invester i en bordplade, du bliver glad af at se på

Når det kommer til køkkenet, er en bordplade ikke bare en bordplade. Tværtimod udgør den et enormt vigtigt element i rummet. Ofte fylder den også en hel del, og man skal derfor kunne lide at se på den store flade.

 

Derfor vil vi også anbefale, at du investerer i en bordplade, som du bliver glad i låget af at se på. Her spiller materialet en stor rolle, og det er således en god idé at tænke grundigt over materialevalg.

 

En bordplade i marmor eller natursten kan være utrolig smukt og gøre din bordplade til et unikt indslag. Men det er selvfølgelig helt op til dig, og dit budget, hvilket materiale du skal kaste dig ud i. Ikke desto mindre kan du se bordpladen som en investering, idet den vil bryde køkkenet i mange år.

 

Bordpladen kan også gøre en forskel for, hvor meget du har lyst til at benytte rummet, og hvor meget mad du får lavet. Der er altså nok at tænke på.

2. Tænk på rengøring og vedligeholdelse

I forhold til materialevalget på din bordplade er det vigtigt at tage stilling til rengøring og vedligeholdelse. Alt efter valget af materiale kan det nemlig være meget forskelligt, hvad bordet kræver af dig. Nogle materialer er nemmere at gøre rent end andre, og nogle kræver mere vedligeholdelse end andre.

 

Generelt er det værd at tænke på, at bordpladen som regel udsættes for en del. Den skal altså kunne holde til alt fra rødvinspletter til brøddej og ikke være alt for kompliceret at gøre, og holde, ren.

3. God montering er alfa og omega

Du har nu fundet drømmebordpladen til køkkenet, og du kan ikke vente, til rummet bliver udstyret med den smukke bordplade. Imidlertid er det alfa og omega, at du sikrer dig, at monteringen forløber, som du skal.

 

Hvis du har budgettet til det, kan det være en god idé at få den udført af professionelle snedkere. På den måde sikrer du dig, at bordpladen kommer til at ligge perfekt på dit køkkenbord, og at installationen er holdbar og velfungerende. Så kan du bruge dit køkken med glæde og ro i sindet!

Skriv en kommentar