3 tips til dig, der vil flytte til England

I mange år har danskere, og for den sags skyld mennesker fra hele verden, valgt at bosætte sig i England. Efter Brexit er interessen dalet en smule, men der er dog stadig mange, der rykker teltpælene op og flytter. Læs med her, hvis du også overvejer det, vi giver dig gode tips.

 

Det anslås, at så meget som 50.000 danskere bor i England. En del af forklaringen på, at det er så populært at bosætte sig netop der kan være, at kosmopolen London i mange år har været et af Europas finanscentre. En anden mulighed kan være de mere gunstige skatteforhold, der gælder på disse kanter, hvilket har fået ganske mange velhavende danskere til at krydse kanalen og slå sig ned her.

Flytning fra dør til dør

Når tanken om at flytte til London melder sig, er der mange aspekter, der skal overvejes. Man kan blandt andet spekulere på, hvordan selve flytningen foregår, men her kan man ånde lettet op, for flere danske flyttefirmaer tilbyder at flytte fra dør til dør for kunder, der flytter til London. En af dem er Athene Flyttefirma, som har hjemmehørende i Rønne men flytter for folk i hele landet. Alt du skal gøre er at pakke dine ting, så klarer flyttefirmaet resten.

Tag din SU med, når du vil studere

En del af de danskere, der vælger at flytte til London for en kortere eller længere periode er studerende, og her er det relevant at finde ud af, om det er muligt at tage sin SU med, så man har noget at leve for, mens man studerer. Der findes ikke noget entydigt svar på, hvorvidt det er muligt, for det afhænger af uddannelsesinstitutionen, man påtænker at studere ved. I mange tilfælde er det dog muligt at tage sin SU med.

Velfærden er under pres

Ingen kan have undgået at bemærke, at England har forladt Den Europæiske Union, i daglige tale blot kaldet EU, for det gik ikke stille af sig. Siden Brexit, som afskeden også er blevet kaldt, er det gået stærkt ned ad bakke for landet, der engang var et mægtigt imperium med store og indbringende kolonier mange steder i verden. Velfærdssystemet er under pres, og selv folk med helt almindelige lønninger har nu svært ved at betale deres regninger og få mad på bordet. Herudover er det engelske sundhedsvæsen i knæ. Alt dette kan være værd at have med i sine overvejelser, når man tænker på at flytte til Storbritannien.

Skriv en kommentar