4 tips til renovering af dit køkken

Ligner dit køkken noget fra 1970’erne, og synes du efterhånden, at det er på høje tide, at det får en ansigtsløftning? Så er du havnet det helt rette sted. Her får du 4 gode tips til, hvordan du kan renovere dit køkken, så du ender med et rum, som både du og resten af familien bliver glade for.

Tip nr. 1: Læg et realistisk budget

Det første tip kan du tage i brug allerede inden, at selve renoveringen går i gang. Det er nemlig vigtigt, at du får lagt et realistisk budget, så du ved hvor mange penge, du har at gøre godt med, når renoveringen først går i gang. Budgettet sørger både for, at renoveringen af køkkenet ikke løber løbsk rent økonomisk, og samtidig er det et godt værktøj til at kigge på relevante køkkener, materialer og andet, som du rent faktisk har råd til.

Tip nr. 2: Åbn op!

Når du skal i gang med renovering af dit køkken, bør du kraftigt overveje at åbne op for køkkenet, hvis ikke allerede det er gjort. Mange ældre køkkener består af fire vægge, der kan give en trang fornemmelse. Vælger du at åbne op for køkkenet ved f.eks. at lave et hul i væggen ind til stuen, vil køkkenet føles meget større, og samtidig vil du få et bedre lysindfald i dit nye køkken.

Tip nr. 3: Ny farve på væggene?

Når du nu er i gang med væggene, kan det også være en god idé at tænke lidt over, om det er på tide med en ny farve til dem? Mange vægge i de danske køkkener er hvide, og selv om det da også er en god idé at vælge lyse farver, kan det bestemt også lade sig gøre uden at vælge den hvide farve. Du kan eventuelt vælge at male en af væggene i en anden og lidt mørkere farve – det giver et rigtig godt farvespil i rummet.

Tip nr. 4: Tid til nye køkkenmøbler?

Når køkkenet alligevel skal renoveres, kan det også være en oplagt lejlighed til at skifte nogle af køkkenmøblerne ud. Med køkkenmøbler tænker vi ikke nødvendigvis på skabe og låger, men også køkkenborde, hylder og andre møbler i rummet. Når væggene er tørret, kan du f.eks. dekorere dem med smukke hylder i træ, der ikke blot er dekorative, men også funktionelle. Derudover kan du også vælge at gå hele vejen og skifte spisebord og -stole ud, så både køkkenet og alle møblerne deri er nye og lækre.

God fornøjelse!

Skriv en kommentar