5 ting du ikke vidste om romaskinen

Hvis du er ude efter en god og effektiv træningsmetode, så er der god investering i en romaskine. Her er der 5 fordele ved at træne på en romaskine.

1. Du træner hele kroppen

Normalt skulle man tro, at man kun får trænet ben og arme på en romaskine, men det er altså ikke helt korrekt. Faktisk bruger du ca. 86% af kroppens muskler, når du ror. I flere undersøgelser har det påvist, at man bruger ca. 70% på benarbejde, og 30% på overkrops-arbejde. Men de vigtigste muskler, som man bruger, er:

  • Øvre ryg
  • Brystmuskler
  • Arme
  • Mavemuskler
  • Lårmuskler

2. Du behøver ikke at være i form for at komme i gang

Lige meget, om du er en fitness-guru eller er helt grøn, hvad angår fitness, så er en romaskinen, en maskine, man kan bruge, ligemeget hvilket niveau man er på. Man kan nemlig ro i det tempo, der passer ind i ens form. Det er en teknik, som alle kan lære, og selv folk med handicap, er romaskinen et godt træningsvalg for.

3. Romaskinen sætter en god forbrænding igang

Når du bruger romaskinen flittigt, så vil du også få gavn af det alvorlige kalorie-tab, som man mister. Du får gang i hele kroppen, men uden at overbelaste nogle led. Du kan starte i en roligt tempo, hvor du få styr på teknikken, og derfor øge for at give den max gas. – Hvis man har gener i form af slidgigt, eller står i en genoptræningsperiode, så kan en romaskine anbefales, da man ikke får overbelastet nogle muskelgrupper. De bevægelser, man foretager sig på en romaskine, gavner faktisk alle led i arm, skuldre, albue og knæ.

4. Tøm tankerne på en romaskine

Hvis du har besluttet dig for at investere dig i en romaskine, så er det en god ide at finde en romaskine test, og derud fra, finde den rette romaskine, der passer til dig behov. Når du så har fået maskinen hjem, og du skal i gang, så vil du hurtigt opleve, at det kan skabe en indre ro. Forestil dig, at du ror ude på vandet, og kan høre årene pjaske i vandet. Det er let at drømme sig væk når man ror, fordi bevægelserne hurtigt går på autopilot. Roning frigiver endorfiner i kroppen, som er det hormon, som kan nedsætte stress og angst. Så hvis du føler, at du har meget i hovedet, og har brug for motion, så vil romaskinen være et godt valg.

5. God konditionstræning

Som nævnt tidligere, så træner du størstedel af kroppen når du ror. Bevægelserne og rytmen i træningen, er fantastisk for dit hjerte og dine lunger. Det øger dit kardiovaskulære system, og forbedrer cirkuleringen af dit blod, ilt og næringsstoffer rundt i kroppen. Roning kan være ret intens, hvis man giver den gas, og der vil styrke og forbedre dit hjerte.

Det kan være en jungle at finde en romaskine, og man bør som udgangspunkt ikke blot vælge den første og billigste maskine du ser. Der er nemlig forskel på maskinerne, og de har hver især nogle funktioner. Derfor bør du sætte dig nøje ind i, hvilke funktioner du har brug for til din træning.

Skriv en kommentar