Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/eusptgky/domains/bedrebyg.dk/public_html/wp-content/plugins/influencer-disclaimer-buttons/mww-disclaimers.php on line 185
Hvis du ligesom så mange andre, skal flytte over i en ny bolig her til foråret, så har vi skrevet en lille guide med nogle gode råd.
Vand i kælderen
Hvis du ikke flytter i nyistandsat eller nybygget bolig, så kan det være I skal undersøge om boligen har dræn og højtvandslukkere. Selvfølgelig er det mere relevant for husejere, men den danske sommer er efterhånden lig med vand i kælderen. Det ville være surt at flytte i ny bolig, opmagasinere sine ting i kælderen under renovationen, hvis så uheldet er ude og i ender med at have 30 våde flyttekasser. Derudover skal I også undersøge om huset har højtvandslukkere, hvis det er ældre huse, håndværkertilbud eller privatskifte af dødsbo, så har huset oftest hverken højtvandslukkere eller dræn.
Planlæg
I kan virkelig undgå mange problemer, hvis I sørger for at danne et overblik over den fysiske flytning. Her er en god lille huskeliste:
– Hvornår begynder pakningen og hvornår er vi færdige?
– Flytter I over en enkelt dag, eller en weekend?
– Kan I selv klare det? Hvis nej, så skal i måske allerede nu invitere venner.
– Er der behov for flyttemænd?
Anmeld din flytning
Du skal fortælle det offentlige at du flytter. Det er altid bedst at starte med din nye kommunes folkeregisterkontor. Du har 5 dage efter flytningen til at melde det, hvis ikke du når det kan det endnu ud i en bøde.
Skift læge
Hvis du skal længere væk end 5 km. fra din nuværende bolig, så skal du skifte din læge. Valget af læge skal også sendes til folkeregistret.
Aflæsning
HUSK! At aflæse din el, gas og vand. Det er simpelthen så ærgerligt at komme til at betale for andres forbrug, bare fordi man ikke fik aflæst og meldt det i ordentligt tid. Du skal derfor aflæse dine målere, og så melde flytningen over nettet, mindst en uge inden du flytter. På den måde er du sikker på at du ikke ender med at skulle betale for andres forbrug.
Indflytning
Senest 5 dage efter i er flyttet i jeres nye bolig, så skal i have meldt flytningen til forsyningsselskaberne. Du skal derfor huske at aflæse jeres nye målere og give besked.
Ryd ud
Vi danskere har generelt alt for mange unødvendige ting, og oftest gerne flere en ting af hver dims. Når du flytter, så er det altså guld værd at bruge rigeligt med tid og få sorteret ens ting. Det er faktisk vigtigt at få gjort det, for tænk på næste gang du flytter, så har du pludselig to bopæle at sortere ting fra.
Budget
Nu er I kommet på plads i den nye bolig, måske boet der i en måned. Kig på hvordan den første måneds økonomi passer med det budget i havde lagt inden i købte huset.
Ligner realiteten budgettet? Er der luft i budgettet til at afvikle mere på jeres lån? Har I regnet forkert og går i minus? Det er altid smart at kigge på det tidligt, og sørge for at have en bekymringsfri start på tilstedeværelsen i jeres nye bopæl.
Realistiske mål
Midt i alt flytterodet, så er der altså noget der må give sig, og det er ofte maden. Ingen har tiden og ofte har personer ikke muligheden for at lave mad, når der flyttes. Sørg derfor for at være realistiske. En sidste ting, hvis I vælger at benytte jer af jeres omgangskreds og ikke flyttemænd, så sørg for at være forberedte. Som hjælper, er der intet mere frustrerende end hvis man møder om kl. 10 lørdag formiddag og intet er pakket. Meld derfor ud i god tid, hvordan jeres tidsplan ser ud, så har jeres venner noget at forholde sig til. Sørg derudover for at have godbidder til dine hjælpere. Øl, cola, pizza, chips og vand – alt det traditionelle.