Sådan øger du boligens værdi igennem miljø- og energirigtige tiltag

Der kan være mange årsager til, at du har lyst til at begynde på nye projekter, når det kommer til din bolig. Mange oplever dog i disse situationer at bruge tid og penge på tiltag, som ikke kan hentes hjem igen i form af en højere salgspris. Så hvorfor ikke sørge fra at bruge miljø- og energirigtige tiltag, der samtidigt øger boligens værdi? Herved gør du noget godt for miljøet og pengepungen.

Invester i energirigtige vinduer

En af de ting, du kan overveje, er, at investere i energirigtige vinduer. Det kan have betydelig påvirkning på varmeregningen, som hurtigt vil falde. Grunden til dette er, at de store mængder af varme, der lige nu fosser ud af dine vinduer, vil blive indendørs i stedet. Dette er samtidigt utrolig godt for miljøet.

Du kan eksempelvis udskifte dine gamle, slidte vinduer med nogle topisolerede i stedet. Vil du hellere beholde dine gamle vinduer, måske på grund af det æstetiske, kan du montere nye forsatsvinduer på dine gamle vinduer eller skifte inderglasset på dine allerede-eksisterende koblede vinduer. Der er mange måder at forbedre dine vinduer på. Oven i hatten får du et bedre indeklima, hvilket bestemt hellere ikke er en dårlig ting.

Overvej de forskellige opvarmningsmuligheder

Et andet alternativ, du kan overveje, når du vil benytte dig af miljø- og energirigtige tiltag, der samtidigt kan øge boligens værdi, er opvarmningsmuligheder. Der findes et hav af grønne opvarmningsmuligheder, som du kan investere i og som vil gavne dig på mange punkter.

Eksempelvis er der pillefyr, der kan være et rigtig godt alternativ til de dyre og miljøødelæggende oliefyr. Her kan du forvente store besparelser og samtidigt få tilskud til selve betalingen via Håndværkerfradraget, hvilket bestemt ikke skader.

En bedre opvarmning kan også ske gennem selve isoleringen. Den populære hulmursisolering er en af de muligheder, der er meget populære, da det er en nem og billig måde at sænke varmeforbruget på. Det vil bestemt sætte dig og din bolig i en bedre position, den dag du tilkalder en boligadvokat og vil sælge dit hus.

Prioriter genbrugsmaterialer

Genbrug har vi efterhånden hørt meget om. Men det er altså ikke kun, når det kommer til tøj og møbler, at genbrugsvarer kan være effektive og skånsom for verden omkring os.

Mange genbrugsvarer er blot gode for miljøet, da du ikke går ud og investerer i ny-producerede varer – men andre genbrugsvarer og materialer kan samtidigt være med til at øge boligens værdi.

Eksempelvis er trægulve et stort plus, når det kommer til salg af boligen og generelt boligens værdi. Trægulve kan sagtens laves af genbrugstræ, hvor du herved kan få nye, flotte gulve med god samvittighed.

Brug miljøvenlig maling

At forbedre boligens indre, der kræver en lille opfriskning, for at gøre det nyere og friskere at se på, er bestemt noget, der er godt i forhold til boligens værdi. Men når du går i gang med dette, hvorfor så ikke udnytte alle de miljøvenlige produkter, der rent faktisk findes på markedet?

Er det eksempelvis en klat maling, som væggene trænger til, kan du bruge miljøvenlig maling. Disse kan stadig findes som billig maling, så du behøver ikke at frygte at sprænge budgettet.

Igen kan dette forbedre indeklimaet på grund af de færre sundhedsfarlige stoffer, der er i malingen. Denne form for maling er et rigtigt godt alternativ til den traditionelle maling, vi siden barnsben er blevet fortalt, er farlig.

Der er mange tiltag, du kan gå i gang med. Nogle tiltag er til at betale her og nu, hvor andre af disse projekter måske kræver et mindre lån – men det her vigtigt at indtænke den langtidsinvestering, du går ind til, og de penge, du kan få ud af det på længere sigt.

Husk samtidigt på, at disse projekter ikke kun sparer dig for penge – de er også med til at skåne miljøet og ikke mindst øge boligens værdi.

Skriv en kommentar