Arbejdspladser vinder stort ved at prioritere komfort på kontoret

Dette indhold er sponsoreret 

Undersøgelser har længe peget entydigt på, at et godt kontormiljø på arbejdspladsen er altafgørende for medarbejdernes trivsel, som i sidste ende betyder færre fraværsdage og større omsætning i firmaerne. Flere arbejdspladser søger derfor viden om, hvordan de fysiske omgivelser på kontoret kan tjene de ansattes behov på bedst mulige måde. Det er her især et spørgsmål om, hvordan komfort kan indtænkes og integreres på et klassisk kontor med computere og andet fast inventar i rummet. Det handler i høj grad om at finde balancen mellem funktion og komfort, og nedenfor kan du – uanset om du er ansat, overordnet eller blot nysgerrig – læse med for gode råd herom. 

Social og komfortabel møblering 

De gængse kontormøbler såsom ergonomiske stole og hæve-/sænkeborde er designet med de mennesker for øje, der dagligt sidder flere timer på kontor. Der er tænkt på den ansattes mulighed for at veksle mellem stående og siddende arbejdsstillinger, og stolene kan reguleres til den enkelte. Desværre tænkes der ofte kun på, hvordan den ansatte sidder ved sit eget skrivebord. De små sociale møbelgrupper er en stor mangelvare på arbejdspladser, og det er en skam. Et godt råd til møbleringen af fællesarealer består i at lave en hyggelig og uformel møbelgruppe, hvor der opfordres til at tale med hinanden. Indtænk for eksempel lave og komfortable møbelløsninger såsom SACKit sækkestole og små tilhørende borde, som indbyder til afslapning og socialt samvær med kolleger.  Det er nemlig afgørende for en god arbejdsplads og et godt arbejdsmiljø, at der findes steder, der fungerer som små frirum, hvor man kan sætte sig hen, uden at samtalen nødvendigvis drejer sig om noget arbejdsrelateret.

Indtænk rum og sektioner 

Mange kontormiljøer er i dag primært opstillet ud fra praktiske kriterier for indretningen, så det, man bliver mødt af, ofte er ét stort rum, hvor hver enkelte ansatte har sit eget arbejdsbord, som står isoleret fra de øvrige ansattes. Det kan være en god idé at bryde med kassetænkningen ved at skabe mindre rum i det store rum, hvor en lille klynge af medarbejdere kan have arbejdsbord i tættere forbindelse med hinanden, og hvor mindre skillevægge skaber sektioner og små afkroge på resten af kontoret. Det er lettere at koncentrere sig i et mindre og afgrænset område af kontoret, så man undgår at blive distraheret af andre aktiviteter i det åbne kontormiljø. 

 Liv og atmosfære 

På mange arbejdspladser er der slet ikke tænkt over kontorets stemning og atmosfære som en vigtig del af de ansattes oplevelse af at gå på arbejde. Hvid, grå eller sort er ofte de nuancer, kontorer primært tager sig ud i. Til gengæld kan arbejdspladsen forbedre arbejdsmiljøet ved at tilføre kontoret den rigtige belysning, så det ikke minder om lyset fra en computerskærm og dermed ikke bliver klinisk og ubehageligt at arbejde i. Desuden kan man tilføre rummet grønne planter, som skaber liv i lokalet, og som er smukke at se på. Uden at det skal give associationer til feng shui-indretningen, kan det være hensigtsmæssigt at male væggene i rummet i en stemningsskabende farvetone, så kontoret får atmosfære. Hvis kontoret indbyder til, at de ansatte kan slappe af og føle sig trygge, imens de er på arbejde, vil trivslen på arbejdspladsen med stor sandsynlighed forbedres markant. 

Skriv en kommentar