Brug tapetet til din fordel med disse tips

Tapet er ikke bare noget, som man lige køber det først og det bedste af og så smider på væggene. Der er mange forskellige muligheder derude, og det er faktisk værd at overveje dem, når du skal vælge tapet.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan få billig tapet! Men hvis du tænker lidt over, hvad du leder efter, så er der også en god chance for, at du ikke vælger forkert – og så skal du ikke købe tapet 2 gange.

Skal der være en tekstur?

Selv billige tapeter kan i dag købes med tekstur. Det betyder, at de på en eller anden måde ikke er helt flade. Sådan et valg, ligesom de andre, som du kan læse om, er helt et spørgsmål om personlig stil.

Vi kan dog sige, at tekstur-tapet ofte har lidt færre muligheder for design. Til gengæld er det helt vidunderligt til at give illusionen af, at der er dybde eller til at gemme nogle af de ufuldkommenheder, som dine vægge måtte have.

Gør lokalet mindre eller større

At bruge tapet handler ikke bare om, at du skal gøre dine vægge pæne. Det er faktisk meget let at gøre, men tapet kan også være med til at give dit rum mere dynamik og ændre på størrelsen af det hele.

For føler du, at du har et lokale, som er rigtigt stort, så handler det nogle gange om at vælge tapetet. Du finder billige tapet tilbud, hvor du med et stort design eller print og en mørk farve kan få det til at føles som om, at det hele er lidt mindre, end det i virkeligheden er.

Eller du kan gøre det modsatte og bruge små mønstre og designs. De har en tendens til at føle sig som om, at de breder sig ud på væggene og fylder mere, end de store designs. Uanset hvad du vælger, så er der masser af billige tapeter derude, som kan passe til din smag.

Brug det metalliske tapet

Metallisk tapet kan i nogles øjne godt have fået et lidt dårligt ry. Og der er der ingen tvivl om, at det nok ikke er det tapet, som skal bruges i hele hjemmet. Men der er faktisk en hel del steder, hvor du aktivt kan bruge dette.

For eksempel er det en ideel kandidat til at skabe en sjov accent omkring eksempelvis et spejl. For looket er relativt subtilt, og du kan få det i samme farve som resten af tapetet – bare lige med lidt ekstra flair.

Eller endnu smartere er det, at det metalliske er med til at reflektere lys overraskende godt. Det betyder, at du ikke bør bruge det overalt, men til gengæld er det perfekt til de rum, hvor der ikke er meget naturligt lys. Så kan det nemlig reflektere, hvad der allerede er, rundt i rummet.

Kort sagt, så er der masser af måder at bruge sit tapet på, så det rent faktisk kan mere end at kramme dine vægge!

Skriv en kommentar