4 tips til, når du skal i gang med vægmalingen

Når du skal i gang med at male dine vægge, hvad end det er med miljømærket vægmaling eller ej, så kan det være lidt af et projekt. Men vægmalingen behøver ikke være så svær endda.

For selv med billig vægmaling, så kan du få nogle rigtigt flotte resultater, selv hvis det hele bare skal være hvidt. Med nedenstående 4 råd, så kan du lettere end nogensinde før tage dig af dine vægge, så de bliver flotte!

Gør overfladerne helt rene

Når du skal til at bruge den hvide vægmaling, så er det utroligt vigtigt, at du rent faktisk har gjort væggen ren først.

For uanset om det er en dyr eller billig hvid vægmaling, så kan det være ret så svært for den rent faktisk at binde sig til overflade, hvis den er beskidt. Det er fuldt ud muligt at få fat i rengøringsmidler specifikt lavet til at blive brugt før vægmalingen. Samtidig sikrer du dig også, at der ikke er noget skidt, som tilfældigvis kan ses igennem det første lag maling.

Vælg kanvas- eller bomuldsunderlaget

Når du er ude og i gang med vægmaling, så er det altid en god idé at have et underlag, som malingen kan ramme. Men du skal ikke bruge et gammelt lagen, som du har til at ligge, og du skal heller ikke bruge plastik.

For selv diffusionsåben vægmaling sidder fast og bliver ført over hele huset, hvis det kommer på skoen. I stedet skal du have fast i et underlag af kanvas eller bomuld.

Og det behøver ikke være stort. Hvis det bare er et par meter på hver side, så kan du have det med rundt i hele lokalet, som du er ved at male.

Skær tape for at få den perfekte kant

Du kender det garanteret – du hiver tapen af, efter at du har malet, og kanten er bare ikke pæn. Og det har sjældent noget at gøre med, om det er billig vægmaling på tilbud.

Alt for ofte skal du bare bruge en anden teknik! Den smarteste måde at gøre det på er at vente til, at malingen er helt tør, altså omkring 24 timer efter malingen er blevet påført. Så skal du så skære tapen af ved den film, som dannes med vægmalingen. Så kan du let og elegant hive det af og få en flot kant.

Tag en væg ad gangen

Nogle mennesker vælger taktikken, hvor de først tager hjørnerne på alle væggene først, så de kan få taget eksempelvis tapen af og lignende.

Men denne taktik er ikke så smart. I virkeligheden, så får du det bedste resultat, hvis du tager én væg ad gangen. For så ender det ikke med, at man kan se overlappet i vægmalingen, og dermed kan den penslede maling og den rullede maling blandes sammen, så den er pæn og uden overgange!

Skriv en kommentar