Byg og indret et godt bryggers

Bryggerset kan ofte være et undervurderet og måske endda overset rum i hjemmet. Det er ikke et rum, man normalt viser frem, og derfor er det ikke det rum, der bliver prioriteret højest, når man bygger. Det er dog en fejl, for et bryggers kan sagtens have en vigtig rolle i hjemmet. Skal du renovere dit bryggers eller måske bygge et helt nyt, kan du her læse hvordan man indretter et godt bryggers.

Hvilken funktion har bryggerset?

Det første, man skal gøre, før man skal indrette sit bryggers, er at finde ud af, hvad man egentlig skal bruge det til. I nogle hjem er bryggerset blot et gennemgangsrum og det rum, man bruger, når man går ind og ud i hverdagen, fordi det er i forbindelse med hoved- eller bagdøren. Det er dog også en populær løsning at give bryggerset en funktion som vaskerum. Det er et oplagt sted at placere vaskemaskine og tørretumbler, fordi man kan lukke døren til rummet og gemme disse apparater samt alt vasketøjet væk fra resten af hjemmet.

Fungerer bryggerset som vaskerum, skal man gøre plads til vaskemaskinen og tørretumbleren i rummet. Dem kan man vælge at gemme væk, for eksempel bag et forhæng, eller de kan stå fremme og være let tilgængelige. Har man vasketøj i bryggerset, så kan man med fordel kigge efter vasketøjskurve, der kan integreres i et skab eller bare har låg på, så vasketøjet er gemt væk, men stadig er let at komme til, når der skal vaskes tøj.

Byg og indret praktisk

Indretningen i bryggerset handler om langt mere end stil og udseende. Bryggersets vigtigste rolle er at være smart og ikke mindst funktionelt, og det skal afspejle sig i indretningen. Beklæd først og fremmest gulvet i nogle store fliser med smalle fuger, så det er lige til at gøre rent, hvis det skulle blive beskidt. Siden man går rundt med sko på i bryggerset, er det praktisk at fliserne har en mørk farve, for eksempel mørkegrå. Så kan snavset ikke ses ligeså let, og det er nemt at gøre fliserne rene, da det er helt uundgåeligt, at de bliver beskidte fra tid til anden. Fungerer bryggerset også som vaskerum, bør man sætte en solid og lydtæt dør i bryggerset, så man kan dæmpe støjen fra vaskemaskinen, så den ikke kan høres i hele hjemmet.

Yderligere bør man tænke på sine egne vaner og behov, når man indretter rummet. Står vaskemaskine og tørretumbler i bryggerset, har man sikkert også behov for bordplads til at folde tøj på samt rigeligt med gulvplads, så der også er plads til vasketøjsstativet. En god, bred bordplade er derfor en god idé. Det er også smart at placere vaskemaskine og tørretumbler ovenpå hinanden, så man ikke skal bukke sig ned hele tiden.

Gør det lidt hjemligt

Selvom det som sagt er godt at indrette bryggerset efter at gøre det praktisk, skal man huske på, at det er det sidste rum, man ser før man går hjemmefra, og det første rum man træder ind i, når man kommer hjem. Derfor må bryggerset meget gerne virke hjemligt og ikke blot som et bart og halvtomt rum. Hæng et spejl eller noget andet op på væggen og sæt en gulvplante i det ene hjørne, for at få rummet til at virke langt mere behageligt og hjemligt.

Gem rod ad vejen

Siden bryggerset er det rum, man smider skoene og overtøjet i, kan det hurtigt komme til at virke rodet, da både sko og jakker ofte står fremme. For at undgå, at det virker rodet, kan man gøre én af to ting. Begræns rodet ved kun at sætte én eller to knager op på væggen og gør kun plads til, at et eller to par sko kan stå fremme. Så er det simpelthen ikke muligt at rode. Den anden løsning er at gøre plads til alt sit over- og fodtøj i et skab. Så kan man gemme overtøjet væk ligeså snart, man kommer hjem og tager det hele af, og så vil der sjældent se rodet ud.

Skriv en kommentar