Der er strenge miljøkrav til moderne sommerhuse

Det kan være en jungle at navigere rundt i alle de forskellige miljøkrav, der i dag er til moderne sommerhuse. Ikke desto mindre er det blevet mere og mere almindeligt at bygge nyt- eller renovere eksisterende sommerhus. Dette kan bl.a. skyldes, at pensionister og efterlønsmodtagere kan få tilladelse til at benytte et sommerhus som helårsbeboelse, og derfor ønsker at sætte boligen i stand eller bygge helt nyt, så fritidsboligen lever op til moderne standarder.

Uanset årsagen er der i dag strenge miljøkrav, der skal tages hensyn til når der bygges. I denne forbindelse kan det være en god idé at hente vejledning udefra da det strengt talt er umuligt selv at kende alle reglerne, hvis man ikke har en håndværksmæssig baggrund.

Få professionel rådgivning

Hvis man ikke selv har en håndværksmæssig baggrund, eller på anden vis har forstand på de gældende miljøkrav, vil det være en god idé at få professionelle råd og vejledning. Dette kan fx gøres ved hjælp af en arkitekt eller byggerådgiver, der ligeledes kan rådgive om alle andre bygningsregler samt priser og give gode råd.

Ligeledes hvis du ikke er håndværksmæssigt anlagt, vil det typisk også være at foretrække at vælge at bygge sommerhuset, med et firma der har specialiseret sig i sommerhuse, og som har forstand på alle de gældende miljøkrav. Dette kan fx gøres gennem Kalmar-huse, og du kan bestille et katalog fra dem på https://www.kalmar-huse.dk/information/bestil-katalog/.

Generelle miljøkrav til sommerhuse

I bygningsreglementet fremgår alle de lovkrav som man skal følge, i forhold til energi, når man bygger nyt, bygger til, eller bygger om i sit sommerhus. Det er vigtigt at disse regler overholdes for ikke at komme i konflikt med lovgivningen. Det kan ligeledes give uoverskuelige konsekvenser ikke at følge gældende lovgivning. Der er her tale om lov om energiforbrug §283 ”sommerhuse, campinghytter og lignende ferieboliger”.

Det er vigtigt at sætte sig ind i regler omkring isolering, materialer, konstruktioner, indeklima m.m. for at leve op til de moderne standarder og miljøkrav i sommerhuse.

Miljøkravene giver bedre boliger

Det kan virke absurd og som regelrytteri, når regler og paragraffer lovgiver om noget helt ned på millimeter-basis. Samtidig kan man undre sig over, at man ikke selv bestemmer, hvordan man vil bygge sit hus. De strenge miljøkrav til sommerhuse er dog ikke bare for at genere bygherre. De er sat i verden for at skabe bedre, sundere og mere miljørigtige boliger til gavn for både dig selv og klimaet. Når din bolig lever op til miljøkravene, vil du spare på energien og dermed også spare penge på energiforbruget. I sidste ende vil boligen også holde i flere år, fordi den er sundere, samt du bliver sundere med et godt indeklima.

Derfor kan det være det værd at investere i miljøvenlige og bæredygtige løsninger fra start, både når du skal opføre nyt sommerhus eller enhver anden form for nybyggeri.

Skriv en kommentar