Guide: Giv din nye græsplæne optimale vækstbetingelse

Hvis du har besluttet dig for at give din have en overhaling, så kan du snildt starte med græsplænen. Efteråret og foråret er nemlig de bedste tidspunkter, når der skal plantes nyt græs. Med lidt forarbejde kan du sikre dig den smukkeste græsplæne i hele nabolaget.

Om du er til rullegræs eller den gamle skole, hvor du selv sørger for at forberede, sprede og passe græsset, så kan du få en græsplæne som en fodboldbane, hvis du lægger lidt ekstra arbejde i jorden inden du går i gang.

Forbered jorden

For at give din græsplæne de optimale vækstbetingelser kræver det, at du bruger lidt tid og kræfter på at forberede jorden ordenligt.

Her får du en step-by-step guide til, hvordan du klargør jorden, for har du ikke fået gjort det ordentligt risikerer du, at græsfrøene blæser væk eller ikke slår ordentligt rod.

Herunder finde du en guide, der giver dig en række skridt at følge, hvis du vil give din nye græsplæne optimale vækstmuligheder. Skal du selv i gang med projekt anlæg ny græsplæne kan du også finde masser af god inspiration på nettet.

Løft jorden og giv den luft

Sørg for at få løsnet godt op i jorden. Så den ikke er klumpet og tætpakket. På den måde får græsrødderne lettere fat og det bliver ikke så svært at få de små frø til at blive liggende selv om det blæser. Du sørger også for at få blandet godt rundt i de næringsstoffer, der ligger i jordens forskellige lag, så de kommer tættere op overfladen og bliver lettere tilgængelige for de må nye græsspirer.

Gødning

Nu skal jorden gødes, så det nye græs får de bedst mulige muligheder for at vokse sig sundt og kraftigt på så kort tid som muligt. Du kan bruge almindelig kompost eller kan investere i en topdressing, der er specielt fremstillet til formålet.

Når du gøder jorden tilfører du en masser forskellige nærringsstoffer og gør dermed jorden til et optimalt sted for de små frø at slå rødder.

Sørg for en plan overflade

For at få det bedst mulige resultat kan du sørge for at rette jorden af. Et behøvet ikke at kræve det helt store udstyr. Faktisk behøver du ikke at gøre andet end at binde en snor i en europalle eller et bræt og trække det hen over jorden, så den bliver jævn og plan.

Det betyder, at du får fjernet de store klumper og huller, hvilket er med til at sikre det bedst mulige slutresultat.

Pres og riv

Nu skal jorden presses let sammen. Det kan du gøre ved at gå hen over den med fødderne, men du kan også vælge den hurtige løsning og bruge en tromle.

Du presser altså den luftede og gødede jord sammen. Til sidst skal hele området rives let, så der er de bedste muligheder for græsset, når det skal slå rødder.

Nu er din jord klar til græsfrø.

Skriv en kommentar