Det skal du være opmærksom på, inden du river huset ned

For at få fat i drømmehuset med den rigtige placering kan det være nødvendigt at købe en grund, der ligger det ønskede sted og rive huset ned og bygge et nyt. Ofte kan det også bedre svare sig at rive et hus ned end at begynde at renovere. Dertil kommer også, at man med et nyt hus slipper for vedligeholdelse i mange år frem.
Det kan dog være en omfattende opgave at gå i gang med, at rive et hus ned. Overordnet set er det vigtigt at overholde de regler der står nedfældet i bygningsreglementet. Nedenfor gennemgås desuden, hvad du skal være opmærksom på ved nedrivning af hus. Opmærksomhedspunkterne gælder, selvom du får hjælp af et nedrivningsfirma til selve nedrivningen.

Vær opmærksom på prisen

De fleste nedrivningsfirmaer vil påtage sig opgaven at rive et hus ned. Det er dog værd at indhente priser fra flere forskellige firmaer og gerne så mange som muligt. Der kan nemlig være stor variation i priser og dermed mange penge at spare ved at få forskellige tilbud. Prisen afhænger af forskellige faktorer, fx hvor i landet huset ligger, størrelsen på huset, specielle forhold som fx om der er flere etager, kælder m.m.

Husk at melde til kommunen

Man skal ansøge om nedrivning af et hus, ved kommunen, før man går i gang. Derudover skal man huske at melde til kommunen, senest 2 uger før nedrivningen går i gang, at denne påbegyndes. Dette er vigtigt at huske, for at følge reglerne. Glemmer man at ansøge, kan det medføre bøder, ligesom processen senere hen kan sinkes og sættes i stå.

Vær OBS på regler der går udover bygningsreglementet

Nogle bygninger kan være bevaringsværdige eller ligefrem fredet. I disse situationer er det ikke sikkert, at ansøgning om nedrivning vil blive accepteret. Det er derfor vigtigt, at du husker at undersøge, om der findes sådanne regler, på det hus du vil rive ned. Derudover skal du også huske at tjekke lokalplanen for særlige regler i området. Selvom et hus fx er fredet, betyder det ikke nødvendigvis, at det ikke må rives ned, det betyder blot, at der er en risiko for det, ligesom at det kræver en særlig tilladelse, at få lov til at gennemføre nedrivningen.

Mulighed for tilskud til nedrivning

Hvis det hus der skal rives ned, er fra før 1950, og ligger i en meget lille by eller langt ude på landet, så kan man opnå tilskud til nedrivning. Dette er ofte til gamle og faldefærdige huse, og ydes også til huse, der ikke er tidssvarende idet de fx mangler wc, bad eller mulighed for opvarmning. Når man ansøger om tilskuddet i kommunen, lægger de vægt på, at nedrivningen vil have en forskønnende effekt, i de omgivelser huset er placeret.
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan opnå tilskuddet, kan du søge vejledning hos kommunen. Det er værd at undersøge, om du kan få dette tilskud, da der kan være mange penge at spare.

Skriv en kommentar