Dette skal du vide, inden du får lavet en tilstandsrapport på din bolig

Har du begyndende tanker omkring, at du gerne vil sælge din bolig, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i de mange processer, som det kræver at komme i mål med et godt salg. En af disse processer er for eksempel, at du skal kunne vise en grundig og gyldig tilstandsrapport, når du skal sælge din bolig. En god Tilstandsrapport gør nemlig, at du ikke kan blive holdt skyldig for noget, som måtte være i vejen med boligen efter, at du har solgt den videre. I denne artikel finder du tre ting, som du bør vide, når du skal have lavet en tilstandsrapport.

Du er ansvarlig i 10 år efter, at du har solgt din bolig 

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil sælge din bolig, og du ikke har lyst til at bruge penge på eller tiden på at få lavet en tilstandsrapport, så er det vigtigt, at du er klar over, at du er ansvarlig i 10 år efter salget, hvis der skulle være problemer med boligen, og de nye ejere er flyttet ind. Dette kan blive en meget dyr affære, og derfor er det vigtigt, at du ikke springer tilstandsrapporten eller ejerskifteforsikringen over, når du skal sælge din bolig.

Rapporten giver et overblik for køberen 

Når du skal sælge din bolig, så er det vigtigt, at du får lavet en tilstandsrapport ikke blot for din egen skyld, men også for køberens skyld. Der er sjældent købere, som ikke vil høre om tilstanden af den bolig, som de gerne vil flytte ind i, og derfor er det en god ide, hvis du gerne vil have din bolig solgt hurtigere, at du får lavet en så grundig rapport som muligt, så du kan give køberen en godt overblik.

Prisen er individuel 

Der var tidligere en fast pris i Danmark på, hvor meget du maks kunne betale for at få lavet en tilstandsrapport. Dette er ikke længere tilfældet, og derfor bør du være bevidst omkring, at det nu er baseret fra bolig til bolig, hvor meget du kommer til at betale, når du skal have lavet en tilstandsrapport. Prisen kan du så diskutere med den bygningssagkyndige, som er del af projektet. Med en god tilstandsrapport kan du altså både sikre dig selv og den kommende køber.

Skriv en kommentar