Er netpuds den rigtige løsning for dig?

Netpuds er til dig, som ønsker en meget stærk og langtidsholdbar løsning eller til dig, som står over for en facade med større revnedannelser, afskalninger og facadeskader, hvilket ofte ses i ældre bygninger. Netpuds er et puds med mange egenskaber. Udover at være stærk og langtidsholdbar er den nemlig også funktionel, beskyttende og pæn, og så kræver den minimum vedligeholdelse. Netpuds er velegnet alle steder, hvor bygningen er udsat for lidt af hvert og al slags vejr. Det kan, udover facader, for eksempel være skorstene og sokler.

Står du over for et svært beskadiget underlag, hvor der er høj risiko for, at underlaget slår revner, er det en rigtig god idé at anvende netpuds. Det er en effektiv renoveringsmetode, som kan forstærke selv de mest beskadigede facader. Hos PudsProdukter.dk benytter de et system, som er en diffussionsåben løsning, der tillader ydervæggen at ånde. På den måde undgår du også fugtskader forårsaget af fugtophobning i konstruktionen.

Det anbefales at netpudse, når der ønskes en facade med disse egenkaber:

  • Stærk
  • Beskyttende
  • Funktionel
  • Langtidsholdbar
  • Pæn med flere variationer
  • Minimum af vedligeholdelse

Netpuds benyttes især også ved svært beskadede underlag med evt. risiko for revner. Systemet er en diffusionsåben løsning og tillader ydervæggen at ånde. Dermed undgår man fugtophopning i konstruktionen, som kan medføre fugtskader.

Hvad er netpuds?

Et netpudssystem består lidt simpelt sagt af net og grundpuds. Armeringsnettet er bygget ind i pudsen på en måde, hvor pudsen bliver sammenhængende. Resultatet er et netarmeret grundpuds. Kombinationen af de to gør pudset utroligt modstandsdygtigt. Samtidig gør det også pudset elastisk, så facaden er mindre følsom over for bevægelser og slagskader, som er normale og hyppige grunde til at facaden slår revner. Med netpuds får du altså en type puds, som efterfølgende har en minimal risiko for revner, skader, krakeleringer og afskalninger.

Der findes flere forskellige typer netpuds, og det er vigtigt, at du vælger det rigtige. Én type underlag kræver nemlig én type grundpuds for at få det perfekte resultat. Under hvert produkt her på siden finder du en beskrivelse af, hvad typen af puds er egnet til og hvordan pudset påføres.

Klargøring og opsætning

For at opsætte netpuds skal du have et rent, bæredygtigt, jævnt og fast underlag, hvor løstsiddende snavs er fjernet og større sætningsrevner er udbedret. Derudover skal ujævnhederne rettes op og tilbagetrukkede eller manglende fuger udfyldes med grundpuds. Til sidst skal underlaget været renset for eventuelle alger og begroninger.

Tjek vejrudsigten inden du sætter netpuds op. Det kan nemlig skabe komplikationer at udføre arbejdet i både regnvejr, direkte sol og frostvejr. Den ideelle temperatur for udførelsen af arbejdet er mellem 5°C og 25°C.

Hvis du er usikker på hvordan man montere netpuds, så anbefaler vi altid at man kontakter en professionel håndværker til at udfører opgaven, for at sikre det bliver lavet korrekt.

Søger du en specialist til facaderenovering eller pudsning af facaderne på dit hus?

Så vil vi anbefale at du kontakter Dansk FacadePuds, som er din faglige specialist i pudstekniske løsninger!

Skriv en kommentar