Få en masse hyggelige stunder med familien i jeres helt egen vinterhave

De fleste kender til konceptet med en helt almindelig udestue, som kun bruges i de varme måneder. Man behøves dog ikke nøjes med en udestue, som kun kan bruges i sommermånederne, men kan derimod få tilbygget en vinterhave til sit hjem. En vinterhave fungerer på samme måde som en udestue i form af, at den har store glaspartier og er en tilbygning til huset. Den adskiller sig dog en smule fra den almindelige udestue, fordi den er isoleret og kan bruges hele året rundt i stedet for kun de korte sommermåneder.

Det er altså en oplagt tilføjelse, hvis man bor i et hus i Danmark, hvor de fleste måneder byder på koldt og gråt vejr. Med sin egen vinterstue kan man få lov til at nyde naturen i vintertiden uden, at man behøves ud i det kolde og blæsende vejr. Det er altså en rigtig god mulighed for at tilbringe nogle hyggelige stunder sammen med familien.

Få hjælp til at bygge din vinterhave

Det kan være lidt af et projekt, hvis man selv vil stå for at bygge sin vinterhave. Det tager både tid og kræver nogle helt særlige evner, hvis det skal udføres korrekt. Derfor er det ofte en god idé at henvende sig til en professionel, hvis man ikke selv har tiden og evnerne til det. Man kan altid være med på sidelinjen, hvis man gerne selv vil hjælpe til med at bygge og være en del af projektet, men hvis man er i tvivl, er det bedst at have en professionel med på opgaven.

Med en professionel, kan man være sikker på at vinterhaven bliver bygget korrekt i første omgang, og at man ikke skal spilde tid på at lave noget om bagefter. Det er derfor helt sikkert en god idé at få en professionel ind over, hvis man vil være helt sikker på at få en godt isoleret vinterhave.

3 tips til at indrette din vinterhave

Når man har fået bygget en flot vinterhave, handler det om at indrette den, så man har lyst til at bruge en masse tid derude. Indretningen betyder enormt meget for, om man rent faktisk har lyst til at bruge tid i et rum, og derfor skal man også gøre noget ud af det, når det kommer til vinterhaven. Er man i tvivl om, hvordan man skal indrette sin vinterhave, så er der her 3 tips.

  1. Indret din vinterhave efter årstiden. En vinterhave kan som sagt bruges på alle årstider, og derfor kan det være en god idé at tage årstiderne med i sin indretning. Det kan både spille ind, når det kommer til farverne, men også i forhold til forskellige pyntegenstande.
  2. Skab hygge med den rette belysning. Belysning betyder altid meget for et rum, og det kan man eventuelt udnytte til at skabe en mere hyggelig stemning. Lyskæder eller lanterner, kan for eksempel være med til at skabe en helt særlig stemning i rummet.

Planter giver liv. Det er altid en god idé at inkorporere planter. I en vinterhave kan de både være med til at skabe liv og bringe dig tættere på naturen.

Skriv en kommentar