Giv din bolig en kærlig hånd

Bor du i et ældre hus, der godt kunne trænge til en opfriskning? Eller kunne du bare godt tænke dig at skabe noget fornyelse og forandring i dit hjem? Hvis tingene står, som de altid har gjort og alt nærmest ser ud som for fem år siden, kan det også være rigtig rart med et frisk pust. Måske du har brug for, at hele dit hjem får et nyt udtryk.

Gå ikke ned på maling

Du kan gøre så meget med noget maling og nogle pensler. Hvis farven på dine vægge er begyndt at falme lidt, vil det være rigtig flot at male dem på ny. Selv hvis du maler med samme farve som før, vil det stadig kunne gøre væggene nyere og mere friske at se på. Til gengæld kan du også springe ud i at male nogle vægge i nogle helt nye farver, hvis du har mod på det. I din stue eller på dit soveværelse kan det f.eks. være rigtig fint med én væg, der er malet i brun, grå eller en anden diskret farve, hvis resten af væggene er hvide. Maling kan du også bruge til at male paneler, lofter, gulve, gamle møbler m.m. Hvis du har brug for hjælp til at male, kan du kontakte din lokale malermester.

Udskift døre eller dørhåndtag

Hvis dit hus er lidt ældre, kan det være, at der ikke er de flotteste døre indenfor. Hvis ikke de passer ind i resten af din indretning og stil, kan du nemt skifte dem ud. Det kan gøre rigtig meget for hjemmets udtryk, hvis du går fra nogle gamle, mørkebrune døre til nogle fine, hvide nogle. Det kan også være, at det er nok for dig blot at udskifte alle dørhåndtag.

Forny dine gulve

Nogle gange er det ikke nødvendigt at skifte dine ting helt ud for at skabe forandring. Hvis du f.eks. har et trægulv, der ser virkelig slidt ud, behøver du ikke nødvendigvis skifte det ud. Hvis du får slebet gulvet og givet det en omgang olie, vil du stadig få et helt nyt gulv. Det kan du enten få et firma til at klare, eller du kan leje en maskine til at slibe gulvet. Hvis du er træt af dine gamle gulvtæpper, så tag dem af og se hvad der gemmer sig nedenunder. Nogle gange gemmer der sig et trægulv, som du kan gøre fint. Hvis ikke, kan du altid finde et nyt og flot gulvtæppe.

Opfrisk dit hjem med farver

Hvis du lige nu har et hjem, du mener mangler personlighed og kant, vil det hjælpe rigtig meget at få nogle farver implementeret i din indretning. Farver kan være med til at give liv og skabe en helt ny stemning. Du kan få farverne ind i din indretning i større eller mindre grad, alt afhængig af hvad du kan lide. Du kan f.eks. pynte op med farverige puder i sofaen, lægge et farvet tæppe på gulvet i soveværelset eller købe en helt ny kommode i en flot farve.

Skriv en kommentar