Gør din bolig mere gennemført ved små ændringer

Har du nogensinde haft lyst til at renovere din bolig fuldstændig, fordi du er utilfreds med flere ting rundt omkring? Faktisk kan du sagtens nøjes med nogle mindre ændringer hist og her, som til sammen vil gøre din bolig flottere og mere gennemført. Hvis du tænker en smule ud af boksen, behøver du hverken bruge helt vildt mange kræfter eller springe budgettet fuldstændig for at blive mere tilfreds med din bolig og dens indretning.

Slib dine trægulve

Når du med få ændringer skal forsøge at gøre dit hjem flottere, handler det om at prioritere nogle ting, der er forholdsvis lette at ordne, men som vil skabe en stor forandring. Hvis du har nogle gamle og slidte trægulve i dit hjem, vil du måske tro, at de trænger til en udskiftning, men det er måske slet ikke nødvendigt. Langt de fleste trægulve kan gøres rigtig fine med en gulvafslibning. Det kan gøre, at gulvet ridser og mærker forsvinder, så det bliver nærmest som nyt. Hvis gulvet ovenikøbet får noget gulvservice i form af olie, sæbe eller lak, vil resultatet kun blive endnu bedre.

Match dit valg af farver og materialer

Når du træder ind i et hjem, hvor du kan se, at tingene matcher og forskellige ting går igen forskellige steder i indretningen, vil du med det samme føle, at det er et gennemført hjem. Derfor kan du prøve at gøre netop det i dit eget hjem. Hvis du vil starte et nemt sted, kan du f.eks. begynde i din stue. Vælg et farvetema, som du vil indrette stuen ud fra og lad den farve gå igen flere steder. Det kan nemt blive for meget, men du kan f.eks. holde dine sofapuder, vaser og malerier på væggen i nogenlunde samme toner. Det vil skabe en god sammenhæng.

Fiks alle de løse ender

En opgave der er mindre sjov at klare, men som kan være med til at gøre dit hjem langt mere gennemført, er hvis du får fikset alle de løse ender, der måtte være rundt omkring. Du har garanteret nogle forskellige ting, som du har gået og set på længe, men som du aldrig har fået fikset. Det kan være en løs stikkontakt, en liste der mangler, et loft der aldrig blevet malet færdigt eller en lampe, der aldrig blev hængt op. Hvis du skriver en liste over alle de ting og begynder på dem fra en ende af, vil du blive rigtig glad for dig selv i sidste ende. Det vil være en kæmpe lettelse, fordi du slipper for at gå og kigge på alt det hele tiden, men det vil samtidig gøre dit hjem flottere og mere gennemført.

Tilføj liv til din indretning

Noget du måske ikke lige har overvejet, men som faktisk kan give rigtig meget til din indretning, er nogle grønne planter og blomster. Det kan fungere lidt som prikken over i’et i dit hjem, for det gør faktisk større forskel, end du lige forestiller dig.

 

Skriv en kommentar