Guide: Sådan sliber du dit gulv, så det bliver så godt som nyt

Hvis dit gulv er fyldt med ridser og mærker, er det ofte på tide med en gulvafslibning. Du kan enten vælge at hyre en virksomhed til at gøre det for dig, eller du kan give dig i kast med gulvafslibning på egen hånd. Vælger du sidstnævnte fremgangsmåde, følger her en udførlig guide til, hvordan du gør.

Er dit gulv blevet trist og kedeligt at se på? Det sker ofte med tiden, når lakeringen bliver tyndslidt, der kommer ridser og hakker i gulvet, og der samles skidt i revnerne. Alt sammen er en indikator på, at det er på tide at slibe dit gulv.

Opfrisk gulvet med en gulvafslibning

Dit gulv kan komme til at fremstå, som det så ud, da det netop var blevet lagt, hvis gulvafslibningen forløber, som den skal. Du kan enten vælge at give dig i kast med projektet på egen hånd, eller du kan uddelegere arbejdet til en professionel virksomhed, som arbejder med gulvafslibning.

Hvis du vælger, at du selv vil varetage opgaven, er det værd at være opmærksom på, at det er en omstændig opgave, som kræver tid og grundig forberedelse. Det anbefales derfor, at du udelukkende går i gang med det, hvis du ved, hvad du laver.

Overvej, om du skal hyre en virksomhed til gulvafslibning

Du bør gøre op med dig selv, om du har de fornødne kompetencer, det kræver, når du skal slibe dit gulv. Hvis du ikke ved, hvad du laver, kan du ende med, at gulvet i stedet bliver ødelagt – og det kommer der ikke noget godt ud af.

Vurderer du, at du ikke selv har evnerne til at slibe dit gulv, er det en god idé at hyre en professionel virksomhed i stedet. En professionel og kompetent fagmand kan sikre dig et resultat af høj kvalitet, som får gulvet til at se ud som nyt.

Vælger du at gøre det selv, og går det galt, kan du risikere, at hele dit gulv bliver ødelagt. Det bliver langt mere vanskeligt at rette op på det igen, når skaden først er sket – og i visse tilfælde er du nødt til at få lagt et nyt gulv.

Guide: Sådan sliber du selv dit gulv

Hvis du beslutter dig for, at du selv vil slibe dit gulv, følger her en udførlig guide til, hvordan du griber opgaven an. Først og fremmest er det vigtigt, at du fjerner alle møbler i det rum, hvor gulvet skal slibes.

Det er samtidig en god idé at dække vægophæng og lignende med plast eller malertape, så de ikke bliver beskadiget under arbejdet. Sørg desuden også for at fjerne ledninger, søm og andet, der kan komme i vejen.

Fremgangsmåde:

  1. Fjern eventuelt paneler, før du går i gang, så du kan komme til i alle kroge.
  2. Start med at slibe i hjørner og kanter.
  3. Slib det resterende gulvareal med groft slibebånd – og sørg for, at den er i konstant bevægelse, så du opnår et jævnt resultat.
  4. Støvsug gulvet grundigt efter hver slibning, så der ikke er støvrester.
  5. Anvend finere og finere slibebånd, indtil du får et ensartet resultat.
  6. Giv gulvet efterbehandling.

Skriv en kommentar