Gulvafslibning – En hurtig introduktion

Er gulvene ved at være slidte og kedelige at se på? Trænger de til nyt liv? Med en effektiv gulvafslibning kan du give rummet et helt nyt liv, og gulvene vil være pænere at se på. Derudover vil nyslebne gulve også være lettere at rengøre, da skidt og snavs nemt kan samle sig i de små revner og sprækker, som et gammelt gulv kan have. At slibe gulve selv er en lidt længere proces, som både støjer og sviner, men du vil blive glad for det endelige resultat. Gennem jævnlig vedligeholdelse kan du sagtens bevare dit trægulv i mange år. Hvis du synes, at gulvafslibning lyder som en lidt for stor “gør det selv”-opgave, så kan du få et professionelt firma til at klare arbejdet for dig. Du kan læse mere på https://soobersgulvafslibning.dk/, hvor du også kan få et uforpligtende tilbud på gulvafslibning.

Spar penge ved “Gør det selv”-gulvafslibning

Hvis du er lidt af en handyman og godt kan lide “gør det selv”-projekter, så er gulvafslibning lige noget for dig. Med den rette teknik og grundigt arbejde kan du får et flot nyt gulv, og tilmed spare penge i forhold til, hvad et professionelt gulvsliberfirma ville koste. Hos både byggemarkeder og gulvsliberfirmaer kan du leje de nødvendige maskiner og slibepapir, så du har udstyret på plads, inden du går i gang med at slibe dine gulve selv. Det er vigtigt at være grundig og ikke gå på kompromis, hvis du ønsker det bedste resultat.

Vælg det rette slibepapir

En udbredt fejl blandt “gør det selv”-gulvslibere er, at gå over til det finere slibepapir for tidligt. En god tommelfingerregel er derfor, at du skal blive ved med at slibe med det samme slibepapir, indtil en tur ikke kan ses længere. Du anvender typisk det grove slibepapir i starten til at gøre gulvet rent og plant, for til slut at anvende det finere papir til at fjerne slibesporene. For jo grovere slibepapir, desto flere slibespor efterlader det. Det er vigtigt at fjerne alle slibespor, da de ellers vil suge gulvlakken og give fugtskader, eller lud og olie vil lægge sig, som striber på det nyslebne gulv.

Gulvafslibning – En kort guide

Start med at vaske og rengøre gulvet, så urenheder ikke bliver slebet ned i gulvet. Visse urenheder kan også sætte sig i slibepapiret og ødelægge det, og det vil du helst undgå, da slibepapir faktisk er lidt dyrt. Sørg for at fjerne fodpaneler, så du kan slibe helt ind til væggen, og sænk skruer og søm 2-3 millimeter ned under gulvets overflade, så de ikke flænser slibepapiret, mens du arbejder. Hvis du ikke vil have støv i hele huset, så sørge for at dække det godt af, da gulvafslibning støver rigtig meget.

Når du skal til at slibe, er det vigtigt at vælge den rigtige kornstørrelse. Start groft og arbejd dig op i de finere typer slibepapir. Det er en god idé, at starte med at slibe kanterne med en trekantsliber eller kantsliber, så du er sikker på at nå ud i alle afkroge af gulvet. Slib resten af gulvet systematisk frem og tilbage, så du får et ensartet resultat. Med det finere slibepapir kan du til slut fjerne slibesporene, inden gulvet rengøres og påføres olie eller lak.

Skriv en kommentar