3 gode råd til dig, der overvejer at købe et håndværkertilbud

Der kan være en række fordele ved at købe en nærmest faldefærdig bolig og selv forvandle den til ens drømmehus. Det giver dig mulighed for at sætte dit eget præg på boligen, og du har mulighed for at tilpasse den til netop dine behov, krav og ønsker. Der kan dog også være en bagside af medaljen – her får du derfor tre gode råd til, hvordan du kommer helskindet igennem en totalrenovering.

Allier dig med en boligadvokat

Det kan være umådeligt svært at se, om et halvfaldefærdigt hus er skrot eller et slot. En bolig kan sagtens ligne en ruin, men i virkeligheden have en masse at byde på. Samtidig kan en bolig, der tilsyneladende ser ud til at være i nogenlunde stand, vise sig at være alt andet end et røverkøb.

Uanset hvilken type bolig du investerer i, kan det give rigtig god mening at alliere sig med en boligadvokat. Boligadvokater kan yde kompetent køberrådgivning, således at du ikke ender med at købe katten i sækken. Desuden kan din boligadvokat hjælpe dig med at udforme din købsaftale samt hjælpe med tinglysning af skøde. Der er altså flere gode grunde til at få hjælp af en advokat til boligkøb.

Ved køb af bolig – og særligt ved køb af håndværkertilbud – kan du nemt risikere at få nogle ubehagelige overraskelser, hvis ikke der har været en boligadvokat inde over. Det er naturligvis ikke ønskværdigt, og derfor gør du også klogt i at finde dig en kompetent boligadvokat, der kan hjælpe dig godt igennem købsprocessen.

Vær realistisk i forhold til både tid og penge

Det kan være en god forretning at købe et håndværkertilbud og selv klare renoveringen. Du skal imidlertid være opmærksom på, at det ikke altid er tilfældet. Skal det være en billig løsning, kræver det i hvert fald, at du gør nogle gode køb, når det kommer til byggematerialer.

Selv hvis du kan klare totalrenoveringen billigt, skal du også have med i dine beregninger, at det kommer til at koste dig en masse tid at renovere.

Hvis du vælger at købe et håndværkertilbud, skal du alt andet lige sørge for at være realistisk – både i forhold til ressourcer rent økonomisk og tidsmæssigt. Forestiller du dig, at du kan klare totalrenoveringen for en slik og på ingen tid, bliver du slemt skuffet.

Husk at holde fri indimellem

Det kræver en hel del af dig at forvandle et håndværkertilbud til dit drømmehus. Du kan derfor også godt forvente at komme til at arbejde mere eller mindre i døgndrift, indtil boligen endelig er færdig. Dette til trods er der mange, der kaster sig ud i et byggeprojekt for at kunne få lige netop den bolig, de går og drømmer om.

Ønsker du ikke at køre træt i renoveringen af din nyindkøbte ruin, er det alfa og omega, at du sørger for at holde fri indimellem. En totalrenovering strækker sig gerne over flere år, og du kan umuligt holde til konstant at være i gang i så lang tid i streg. Sørg derfor for at holde pauser, så det bliver ved med at være sjovt.

Skriv en kommentar