Hvad kan jeg selv gøre under renovering?

Dette indhold er sponsoreret

En renovering er et stort projekt som skal nøje planlægges inden man lige giver sig i kast med det. Der skal blandt andet planlægges, hvem der skal hyres ind til at udføre noget arbejde, og derfor også overvejes hvilke opgaver, man selv kan klare. Det er lige netop denne overvejningsproces vi vil hjælpe med i denne artikel, hvor vi kommer med eksempler på de opgaver, man sagtens kan udføre selv, men så også en post, hvor man ikke blot kan nøjes med en guide fundet på nettet. Så læs med her, hvis du står og skal til at renovere eller hjælpe til med en renovering.

Nedrivning

Før man kan gå i gang med rigtigt at renovere og bygge op, så skal man rive en masse ned. Nedrivningsarbejdet er et irriterende stykke arbejde, men det kræver blot mandetimer og et koben, så er man godt på vej. Nedrivning er altså noget man sagtens kan klare selv, og jo flere man er, jo bedre. Så det er bare med at sende bud til venner og familie og slå sig løs.

Spartel og maling

Efter nedrivningsarbejdet og en del genopbygning kommer vi til, i hvert fald en af de sidste faser, som står på spartel og maling. At spartle er en smule mere besværligt end at male, men der skal ikke mere til end en hurtig guide og forklarende video, og så er man ellers godt kørende. Skal væggene filtes er det heller ikke noget problem at klare selv, da filt faktisk er super enkelt og nemt at arbejde med. Sidste del, som er malerarbejdet, kan enhver klare selv og til denne sidste post, går det også nemmere og hurtigere med flere hænder.

El og VVS

Selvom man gerne vil klare så meget som muligt selv under en renovering, må man bare overgive sig til fagfolkene engang imellem, og her er el og VVS et godt eksempel på dette. El og VVS-installationer er altafgørende for en velfungerende renovering og er altså ikke bare sådan at give sig i kast med. Det er heldigvis ikke svært at finde en elektriker med gode priser rundt i hele landet, man kan blandt andet få set på sine elinstallationer i Greve, Køge og Næstved, så der er hjælp at hente.

Skriv en kommentar