Hvor meget skal en hulmursisolering koste mig?

Der er – desværre – rigtig mange ældre huse i Danmark, der ikke er blevet hulmursisoleret, hvilket er ensbetydende med, at disse boliger også lider et meget stort varmetab gennem ydermurerne, hvilket naturligvis betyder, at du bruger unødige penge på at varme din bolig op; penge du kunne have sparet og brugt andetsteds. Derfor er det også en rigtig god idé at få hulmursisoleret din bolig, hvis den endnu ikke har en ydermur, der er blevet hulmursisoleret. Endvidere, så skal du ikke være et sekund i tvivl om, at en hulmursisolering er pengene værd for dig, da det meget hurtigt kommer til at tjene sig hjem for dig igen, da du allerede fra første måned af vil kunne mærke det på din varmeregning, da der ikke vil være et nær så stort varmetab længere.

Hvor meget koster en hulmursisolering i Danmark?

Der kan ikke gives noget entydigt svar på, hvor meget, du kommer til at betale for at få udført en hulmursisolering. Der er mange ting, der har relevans for, hvor meget, du ender med at betale for din hulmursisolering, hvilket blandt andet inkluderer selve arealet på husets hulmur og samtidig også hvilket materiale, du vælger at isolere din hulmur med. Der kan dog gives et meget groft overslag på, hvor meget, det kommer til at koste dig, eftersom en almindelig hulmursisolering her i Danmark koster mellem 10.000 kroner og 30.000 kroner, men der kan dog være steder, hvor prisen ender med at overstige de førnævnte 30.000 kroner, men det er dog kun i meget sjældne tilfælde, at det vil blive aktuelt.

For at give dig et bedre indblik i, hvor meget, det koster for dig at få lavet en hulmursisolering og hvordan det bliver beregnet, så vil du nedenfor kunne finde en håndgribelige beregning af, hvor meget en hulmursisolering koster på et parcelhus fra 60’erne/70’erne, der har et areal, der lyder på 120 m2. Hvis boligen har et areal, der lyder på 120 m2, så vil den have et hulmursareal på omtrent 70 m2, hvorfor prisen vil lyde på cirka 15.000 kr. inkl. moms. Du skal dog være opmærksom på, at beløbet kan variere alt efter hvor i landet, du er placeret, eftersom arbejdslønnen lyder på cirka 30-45% af det samlede fakturabeløb – og det er en kende højere i storbyerne og specielt i og omkring hovedstaden.

Kan jeg få hjælp til udgifterne?

Det er naturligvis ikke en billig investering at lave, når man får udført en hulmursisolering, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er dine penge værd. Du kan dog benytte dig af en række forskellige finansieringsmuligheder, hvis du skal have udført en hulmursisolering, hvilket blandt andet inkluderer både håndværkerfradraget, energitilskud fra energiselskaber såvel som energilån i banken. Grunden til, at du har mulighed for at få disse tilskud er naturligvis, at der er tale om såkaldte energiforbedringer. Det er blot endnu en god grund til, at det er en rigtig god investering for dig at få isoleret din hulmur.

Skriv en kommentar