Indbrudstyven var igen i 2017 nutidens Grinch

Dagene er så småt ved at blive længere og lysere, og nu hvor julen og nytåret er blevet skiftet ud med besøg i landets fitnesscentre, er det ved at være tid til at gøre status over, hvad ferieperioderne i 2017 har bragt, men der er noget, der ikke er som det plejer.

Jul og nytår var ikke de eneste højtider i slutningen af december sidste år. Det var også blandt de danske indbrudstyves travleste sæsoner. Hvert år på samme tid, trækker tyvene i arbejdstøjet og går på rov i de tomme huse, som folk har efterladt for at tilbringe tiden med dem, de har kære, og hvert år bliver hundredevis af danskere ramt af indbrud i julen.

Dette er en tendens, som Thomas Bagger, indehaver af Bagger Låse & Alarm A/S kan nikke genkendende til.

”Vi har meget travlt efter julen og i starten af et nyt år. Generelt set, ser vi altid en stigning af indbrud i ferier, men julen var storslem, fordi tyvene ved, at samtlige danskere besøger deres familie i december.”, udtaler han.

Indbruddene i Danmark i julen og ferier generelt er faktisk så markante, at Danmark er et af de mest udsatte lande i Europa, når vi taler indbrud. Alene i julen fik politiet 742 anmeldelser om indbrud.

Thomas Bagger kommer med en forklaring på, hvorfor problemet er så stort: ”Folk kender godt til risikoen for indbrud, når de rejser væk, men de venter alt for ofte med at gøre noget til efter, at skaden er sket. De alarmer vi installerer efter julen, bliver ofte bestilt på baggrund af indbrud i helligdagene. Hvis flere danskere installerer alarmer- og gør det præventivt, dvs. før de er blevet berøvet – så er jeg overbevist om, at vi vil se et fald i antallet af indbrud i Danmark:”

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad du selv kan gøre for at undgå indbrud i ferieperioderne, kan du læse Bagger Låse & Alarm’s indbrudskampagne, hvor de kommer med gode råd og fifs til, hvordan du sikrer dig mod indbrud.

Så kan du trygt tage på ferie i 2018 i vished om, at dit hus stadig står, som du forlod det.

Se de 17 gode råd mod indbrud i julen

Skriv en kommentar