Kom godt i gang med din nye tilbygning

En tilbygning kan gøre underværker. Den kan få huset til at se ud som nyt, stille familiens behov for mere plads og øge husets markedsværdi. Men hvad skal man egentlig tænke over, før man indhenter tilbud på en tilbygning og hvordan finansierer man den bedst muligt? I artiklen her gennemgår vi nogle af de valg, der have betydning for prisen på din tilbygning og så kigger vi på nogle af de muligheder, du har for at finansiere den.

Planlægning

Planlægning er alfa omega, hvis du drømmer om en ny tilbygning, der samtidig er en god investering. Prisen på din tilbygning er nemlig ikke kun bestemt af de tilbud, du indhenter, men også af de valg, du træffer inden du indhenter tilbud. Herunder gennemgår vi nogle af de valg, der har betydning for den endelige pris på din tilbygning. Det er værd at overveje hver af dem grundigt. Har du en ven, et familiemedlem eller en bekendt, der arbejder i håndværks- eller byggebranchen kan det også være en god ide at tage en snak med ham eller hende om de overvejelser, du har gjort dig. Det kan være godt sparring og give dig et bedre indblik i, hvordan dine byggedrømme bedst muligt kan realiseres.

4 ting, der betyder noget for prisen

Der er en række faktorer, der kan gøre at nogle tilbygninger bliver dyrere end andre pr. m2. Det handler bl.a. om, hvor meget professionel hjælp du skal have, hvad der skal lavet og hvor stort det skal være.

Køkken og badeværelse

Tilbygninger, der involverer nyt køkken eller badeværelse er dyrere end de fleste andre former for tilbygninger. Det skyldes, at der skal laves flere installationer til el og vand samt at der er flere elementer, der skal monteres. Hvis du har et talent inden for et eller flere af håndværksfagene, er det muligt, at du kan selv kan stå for montering og installering, men ellers bliver du nødt til at købe dig til ekstra hjælp og det gør, at udgifterne til denne type af tilbygninger hurtigt løber op.

Størrelsen på din tilbygning?

Når du indhenter håndværkertilbud på din tilbygning, går det sikkert hurtigt op for dig at forholdet mellem pris og mængde er helt som i mange andre sammenhænge: Jo mere du køber, jo billigere bliver gennemsnitsprisen. Størrelsen på din nye tilbygning har selvfølgelig betydning for prisen – men altså også for kvadratmeterprisen. Hvis du går og drømmer om en lidt større tilbygning, et ekstra rum eller bare et par ekstra kvadratmeter, kan det være værd at overveje, om ekstraudgifterne til drømmetilbygningen er godt givet ud.

Vinkelret tilbygning

Placeringen af din tilbygning i forhold til huset kan være afgørende for, hvor dyr den bliver. En vinkelret tilbygning er ofte dyrere, fordi tagkonstruktionen er mere kompliceret end tilbygninger, der ligger i forlængelse af huset.

Antallet af hjørner

Tilbygningens form kan også påvirke prisen. Ligesom med de øvrige punkter, gælder det, at jo mere kompliceret tilbygningen er at lave, jo højere bliver prisen. Det er værd at tage med i overvejelserne, inden du indhenter tilbud på projektet.

Finansiering

Det er altid bedst at finansiere byggeprojekter med penge man har stående på opsparingskontoen, men det er de færreste, der har råd til det – i hvert fald ikke til at finansiere hele projektet. Derfor låner langt de fleste enten hele beløbet eller tager et lån som supplement til de penge, de har til rådighed til projektet.  De fleste vælger at tage et byggelån i banken, men det kan godt betale sig at kigge sig omkring efter alternativer. Der findes nemlig et hav af andre udbydere som tilbyder lave renter og stor fleksibilitet i forbindelse med afbetalingen – og disse lån er ofte nemmere at søge. Se fx Express Bank som tilbyder byggelån på 30.000-150.000 som du kan ansøge om online og få til en rente på 5,75 %.

P.S. Skal du bygge udestue

Udestuen er en særligt populær form for tilbygning, og hvis det også er ideen om en udestue, du har forelsket dig i, så tag et kig på artiklen her: Udestuer forlænger dine sommermåneder. Den går i dybden med fordele og ulemper ved udestuer, forskellige typer og priser på udestuer. Det kan gøre dig lidt klogere på emnet og gøre dig i stand til at træffe beslutninger, du bliver glad for på sigt.

Held og lykke med dit byggeprojekt.

Skriv en kommentar