Lejer du et værelse? Sådan udnytter du alle kvadratmeterne

Det er blevet mere almindeligt at leje et værelse eller bo med en roommate eftersom boliger i København og andre storbyer stadig bliver mere og mere eftertragtet. I denne artikel vil vi give dig vores bedste tips til, hvordan du kan få mest ud af de kvadratmeter, du har til rådighed.

Møbler med dobbelte funktioner

Det første råd vi vil give dig i forhold til at udnytte dine kvadratmeter bedst muligt, er ved at vælge nogle møbler, der besidder flere forskellige funktioner. Det er for eksempel oplagt at vælge en seng, som har en masse opbevaringsplads nedenunder i form af store skuffer. Dette burde være nok opbevaringsplads til alle de overflødige ting, du ikke ønsker skal stå fremme. Desuden er det en god ide at vælge et skrivebord med indbyggede skuffer i. Her ville du også kunne opbevare en masse ting. Det gælder for dig om at finde opbevaringsplads til de fleste af dine ting, så de ikke lægger på gulvet og flyder, og får værelset til at synes mindre.

Inddel dit værelse i zoner

Det andet råd vi vil give, er at inddele dit værelse i zoner. Brug tæpper og rumdelere, som er med til at skabe en illusion af, at der er flere rum i værelset. Hvis der er plads til det, kan du derfor med fordel lave en sovezone, en arbejdszone og en afslapningszone. På den måde vil du også kunne tilføre flere funktioner ind til dit værelse, så det kan bruges til andet end bare at sove i.

Tænk i lyse farver

Det tredje råd vi vil give dig i denne artikel, er at tænke i lyse farver. Lyse farver vil åbne dit værelse op og få det til at se meget lysere ud sammenlignet med hvis du valgte at implementere mørke møbler. De lyse farver dominerer mindre, og optager derfor mindre visuel plads. Selvom det ikke direkte vil have en effekt på, at du får mere plads, vil det indirekte påvirke kvardratmeterfornemmelsen en del.

Brug spejlets refleksion

En god måde at få dit værelse til at synes større på er ved at implementere store spejle i dit værelse. Spejle er ikke kun til et dekorativt og praktisk formål, det er også med til at skabe illusionen af et større rum. Du kender det måske selv, hvis du har været inde i en butik, der har spejle, så kan man godt komme i tvivl om butikken fortsætter derud af eller om det bare er et spejl.

Spar på pynteriet

Hvis du har et lille værelse, der skal kunne rumme flere funktioner som at være et arbejdsrum, et afslapningsrum og et soverum, kan det være en fordel at lade værelset være så minimalistisk som muligt. Det nytter ikke noget at begynde at lave de helt store dekorationer i værelset.
Dog kan du sagtens udvælge nogle lækre udstillingsting, som kan skabe en smule personlighed og liv til rummet. Georg Jensen Damask har nogle meget klassiske og tidsløse produkter, som du kan lade dig inspirere af.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til, hvordan du kan udnytte alle kvadratmeterne i dit værelse. Hvis du er interesseret i en bolig til leje, måske med en roommate, kan du med fordel tjekke findrommie.dk ud, da de finder de bedste matches imellem boligudlejer og boligsøger.

Skriv en kommentar