Er du klar til at bygge en garage

Hvis du er husejer, har du sikkert drømt om at få en garage du også kan bruge som værksted. Det kan selvfølgelig gøres på flere måde, du kan både bygge garagen sammen med dit hus eller som fritstående, og så er der selvfølgelig en masse materialer at vælge i mellem. Du kan både bygge den i let stål, træ eller som en muret bygning, men hvad er der egentlig af regler når du går i gang med sådanne et projekt?

Få styr på reglerne, når du skal bygge din garage

Der findes store og små projekter derhjemme, og dette er et af de rigtig store projekter. Når det når den størrelse af projekt er der selvfølgelig en masse regler og love der skal overholdes, bedre kendt som bygningsreglementet. Der gælder selvfølgelig en masse regler for hvor stort du må bygge før du skal søge om tilladelse hos kommunen, som er bestemt af hvilken type af hus du bor i. Til at starte med bør du undersøge om der er nogen lokalplan eller servitutter der indeholder bestemmelser for bygning af en garage i dit område.

Hvis du er bosat i et enfamiliehus, må du under visse omstændigheder bygger en garage på op til 50 m2, uden at det tæller med i bebyggelsesprocenten og helt uden at du skal søge om tilladelse hos kommunen. Hvis du dog er bosat i et rækkehus eller anden sammenbygning må du også under visse omstændigheder bygge op til 20 m2, uden at det tæller med i bebyggelsesprocenten, og ligeledes uden at du skal søge om tilladelse hos kommunen. Det skal dog tilføjes at alle skure, udhuse mm. tæller med i de ”frie” kvadratmeter, f.eks. hvis du bor i rækkehus og du har et skur på 10 m2, må du bygge en garage på 10 m2 uden at skulle søge om tilladelse.

Byg ved skel

Hvis du ønsker at placerer garagen i udkanten af grunden, er der selvfølgelig også en lang række regler for bebyggelse ved skel. Ved normale omstændigheder må du ikke bygge din garage tættere på end 2.5 meter fra skellet. Der er dog en lang række omstændigheder der medfører at du kan få lov til at bygge tættere på skellet end 2.5 meter. Det er bl.a. gældende hvis den samlede længde af alle sekundære konstruktioner, der vender mod skellet, er under 12 meter.

I tilfælde af en garage beregnes længden på garagen ud fra den fulde taglængde, du kan dog trække udhæng fra hvis de er unger 50 cm i begge ender. Desuden er det meget vigtigt at der ikke må være nogen form for åbninger mod skellet, det gælder døre, vinduer mm. hvis du har valgt at bygge garagen tættere på end 2.5 meter

Når garagen er opført, er det vigtigt at du registrere din bygning i BBR-registret hos kommunen som er bygnings- og boligregistret. Det er dit ansvar at registret er ajourført, med både små og store bygninger, da det kan resultere i store og små bøder, hvis registret ikke er ajourført.

Fyld garagen med noget nyt og lækkert

Når du har fået bygget garagen, mangler der kun en ting, det er selvfølgelig en ny bil der matcher. Leasing er stormet frem i Danmark og bliver forsat mere populært både i erhverv og det private, det er nemlig både simpelt og billigt. Det fungerer således at du betaler en førstegangsydelse og herefter en månedlig ydelse der er langt lavere, i hele leasingperioden. Der findes mange forskellige leasingtyper der kan være relevante for dig, uanset om du er selvstændig, lønmodtager eller bare privat. Du kan læse meget mere om de forskellige leasingtyper hos Nellemannleasing.dk.

Det kan også være at familien står og mangler noget lidt mindre end en ny bil, det kan f.eks. være nye cykler til dejlige cykelture om sommeren, eller bare tur/retur til skole og arbejde. Du kan læse mere om forskellige cykler og finde gode tilbud hos Pedalatleten.dk. De har gjort en dyd ud af at hjælpe dig med at finde den helt rigtige cykel, der opfylder dine behov. De har selvfølgelig også fysiske butikker hvor du kan opleve en fantastisk service og god vejledning, når du skal have fat i en ny cykel.

Skriv en kommentar