Med køberrådgivning er der styr på det hele, når du køber bolig

Det er en stor beslutning at købe en bolig, og det er derfor vigtigt, at der er styr på det hele. Det kan en køberrådgiver hjælpe dig med. Rådgiveren kan både lave en fysisk gennemgang af boligen og hjælpe dig med at se alle boligens papirer igennem, så der ikke dukker ubehagelige overraskelser op.

Lige meget om du skal til at købe bolig for første gang, eller du har prøvet det flere gange, er du selvfølgelig interesseret i, at der er styr på alle detaljer. Er det længe siden, at du har købt bolig sidst, vil du helt sikkert opleve, at der er meget, der har forandret sig.

Tidligere kunne du nemlig få rådgivning og sparring af ejendomsmægleren som køber, selvom det var sælgeren, der betalte vedkommendes løn. Det har en lovændring i 2015 dog lavet om på, så ejendomsmægleren nu udelukkende er sælgers mand og varetager sælgers interesser. Derfor kan du ikke spørge ham eller hende til råds i forhold til dit boligkøb.

Den bedste måde til at sikre, at der så er styr på det hele i forbindelse med dit køb af bolig, er, at du får en køberrådgiver til at hjælpe dig. Det er en uvildig rådgiver, der for et mindre beløb, læser alle papirerne i forbindelse med bolighandlen igennem, forhandler prisen og dermed sparer dig for rigtig mange penge.

Sådan kan en køberrådgiver spare dig for mange penge

Der er mange eksempler på, at boligkøbere har sparret rigtig mange penge på at have en køberrådgiver til at hjælpe sig. Det er for eksempel tilfældet med dem, der vil købe et hus, der har en olietank gravet ned i haven. Tankene var tidligere helt almindelige og blev brugt til fyringsolie. Efter de blev taget ud af brug, skulle de tømmes og blændes af, men det er langt fra alle, der er det.

Når du ser i papirerne for din bolig, er det ikke sikkert, at du er opmærksom på, hvilke konsekvenser en olietank på grunden kan have for dig. I værste fald kan det betyde, at tanken står og lækker gammel olie, og at din grund derfor bliver forurenet. Det kommer til at koste dig rigtig mange penge at rydde det op.

Et andet eksempel, hvor andre virkelig har sparret mange penge på at få en køberrådgiver til at hjælpe sig, er, at de fik køberrådgiveren til at måle huset op. De syntes ikke, at husets areal stemte overens med det, der var opgivet i BBR. Hvis huset ikke er så stort, som det er blevet opgivet, kan det have stor betydning for prisen på selve huset, ejendomsskat, forsikringer og en lang række andre områder.

Få køberrådgiveren til at stå for forhandlingen

Det er ikke kun i forhold til selve boligen, en køberrådgiver kan hjælpe dig til at spare mange penge. Det er også, når du skal forhandle om prisen på boligen. Ejendomsmæglere er drevne sælgere, der har været mange år i branchen. De ved derfor lige, hvilke tricks de skal bruge for at få prisen op. Det kan derfor være svært for dig at forhandle med dem.

Mange køberrådgivere har en baggrund som ejendomsmæglere. De kender derfor alle trickene i forhold til at forhandle en bolig ned i pris. Det kan derfor være rigtig rart for dig at have køberrådgiveren til at forhandle på dine vegne – så sparer du både penge på boligen og slipper for besværet med at skulle forhandle om den.

Hav køberrådgiveren med fra start af

For at få den mest sikre og trygge bolighandel er det bedst, at du har køberrådgiveren med fra start af. Det vil sige, når du har fundet en bolig, som du kunne være interesseret i, kan du kontakte køberrådgiveren og få ham eller hende til at læse papirerne igennem. Bare ved at se på papirerne kan køberrådgiveren typisk sige, om der er noget, som du bør være opmærksom på eller ej.

Er du gået i gang med at forhandle om boligens pris og dermed blevet væsentligt mere seriøs i forhold til at købe en bolig, kan du dog også få køberrådgivning. Køberrådgiveren vil typisk hjælpe dig med at forhandle den rigtige pris på plads. Det kan ofte være nemmere at forhandle gennem en rådgiver end at skulle forhandle direkte med en ejendomsmægler.

Har du købt en bolig, kan du faktisk også få hjælp af en køberrådgiver. I nogle tilfælde har du brug for at handle hurtigt og underskrive købsaftalen, inden du har fået læst alle boligens papirer igennem. I det tilfælde kan du skrive under med et forbehold. Hvis din bank eller køberrådgiveren ikke kan godkende, bliver handlen dermed annulleret. Læs mere om køberrådgivning hos boligraadgiver.dk.

Få køberrådgivning ved alle former for køb

Det er ikke sikkert, at det er en ny bolig til dig selv, du er på udkig efter. Det kan være, du gerne vil købe en bolig til dit barn. Forældrekøb er blevet mere og mere populært i takt med, at priserne i de store byer er steget, og det er blevet sværere og sværere at finde en lejebolig. Derfor kan det være en god løsning for både børn og forældre.

Inden du køber boligen, er det dog dels vigtigt for dig, at du sikrer dig, at det er et godt køb, lige som du ville gøre, hvis du skulle købe en bolig til dig selv. Dels er det vigtigt, at du får lavet en lejekontrakt og får lavet nogle regler i forhold til, hvordan aftalen med dit barn kommer til at foregå. Det er sket, at børn og forældre er blevet uvenner, og der er det rigtig rart, at I har det sort på hvidt, hvilke regler der gælder.

Rådgivning i forbindelse med nybygget bolig er også vigtig

Måske lyder køberrådgivning som noget, der primært er relevant for dem, der køber en ”brugt” bolig. Hvis du køber en nybygget bolig, tror du måske ikke, at der kan være problemer med den. Men det kan der desværre i allerhøjeste grad. Det er derfor vigtigt, at du også sørger for at få råd og vejledning i forbindelse med det.

Du kan typisk vælge mellem to forskellige modeller. En, hvor køberrådgiveren hjælper dig frem til, at du har skrevet under på købsaftalen, og en, hvor rådgiveren hjælper dig helt frem til, at du får nøglen til din nye bolig.

Den sidstnævnte løsning giver selvfølgelig den højeste grad af sikkerhed, da der kan ske mange ting, fra du har skrevet under, til du får nøglen. I de tilfælde vil du helt sikkert være glad for at have en køberrådgiver til at hjælpe dig.

Skriv en kommentar