Nyt hus? Hvorfor ikke bare fikse det gamle?

Vi er mennesker, der lever i en accelererende kultur, hvor intet kan gå hurtigt nok. Vi skal udvikle os, skabe nyt og være innovative. Ligeledes lever vi i en kultur, hvor det er nemt at købe ting – da det også er nemt at sælge. Derfor holder mange mennesker i dag ikke på de gamle møbler de har. Det er nemmere at finde nyt end at reparere eller finpudse. Hvad ville der ske, hvis du et kort sekund stoppede op og så på dine ting, dit hus og din familie med andre øjne? Så værdien i det/dem? Så ser du at alt med tiden for ridser i lakken, men at alt kan fikses.

Hvorfor skal jeg beholde det gamle?

Jo, ser du. I det hus du bor i nu, da har du historie, minder og ikke mindst oplevelser. Om de er gode eller dårlige. Det skal du ikke smide væk til fordel for noget nyt, som du ikke selv har bygget eller arbejdet for. Hvis du tager din ejendom og giver den et friskt pust, så opnår dit hjem, langt større personlighed end hidtil. Både indenfor -og udenfor de fire vægge, vil du skabe endnu mere historie og dit hus vil automatisk få større betydning. Alene fordi du har lagt mere arbejde i det. Og du stod fast, da du gjorde det. Du fulgte ikke med resten af flokken med deres designer-hjem.

Rammen om dit nye – gamle hjem

Hvis du har gået med tankerne om et helt nyt hus, så er det næppe kun det indvendige du ønsker forandret. Det er et stort spørgsmål om facadeændring, hvis du skal opnå en følelse af at have et nyt hjem. Start derfor med alt udenom huset. Det gælder have, fliseanlægning, carport og havehegn. Du vil blive overrasket, hvad disse ting kan gøre for dit hus. Det første du selv ser, men også andre, er dit hegn. Så find det rigtige havehegn her og giv dit hus ny historie allerede i dag.

Alt det praktiske

Hvis du har sat dig en større ombygning for, så er det ikke blot noget du selv bestemmer og kan påbegynde i morgen. Du skal du søge byggetilladelse i din pågældende kommune for at kunne bygge ud, bygge påfaldende om med mere. Ligeledes skal du vurdere opgaverne for denne ombygning. Hvor meget kan du selv, hvad skal du have hjælp til og, hvor meget ender det med at koste? Måske lyder dette som en stor mundfuld – men det er lige præcis hvad der får dig til at elske dit hjem og din egen dømmekraft endnu mere.

 

Skriv en kommentar