Ønsker du at energioptimere din bolig?

Du kan gøre mange forskellige ting for at energioptimere din bolig. Når du gør det, er du god ved både miljøet og din egen pengepung. Når du energioptimerer din bolig, får du nemlig meget mere for dine penge. Men hvad kan du lave af ændringer i din bolig for at gøre den mere energivenlig?

 

Skift dit gamle tag ud med et nyt

 

Hvis du har et gammelt tag på din bolig, er der stor sandsynlighed for, at det også er utæt. Et utæt tag betyder, at meget af din varme ryger direkte udenfor. På den måde kommer du til at bruge mange flere penge på varme, end du i virkeligheden behøver.

 

Når du skifter til et helt nyt tag, er du sikker på, at det er tæt og godt isoleret. Hvis du vil læse mere om nyt tag, kan du f.eks. gøre det hos dansktagbyg.dk.

 

Investér i nogle nye vinduer

 

Ved dine vinduer gælder det helt samme som ved dit tag. Hvis de er gamle og slidte, er de garanteret også utætte. Det går igen hårdt ud over din varmeregning. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine vinduer trænger til at blive skiftet ud eller ej, kan du forsøge at mærke dig frem med din hånd. De kan som regel mærke, at der kommer træk igen, hvis de er utætte.

 

Efterisolér din bolig

 

Isolering er generelt rigtig vigtigt, når det handler om at energioptimere din bolig. Hvis ikke din bolig er godt isoleret, er der rigtig meget energi, der går til spilde. Der er forskellige metoder til at efterisolere din bolig, hvis ikke den er isoleret godt nok. Du kan f.eks. få lavet en hulmursisolering, men det er altid en god idé at spørge en ekspert til råds, hvis du er i tvivl om, hvad der er den bedste løsning for dig.

Skriv en kommentar