Planlæg økonomien for dit næste byggeprojekt

Om du skal lave en renovering, eller om du skal have gang i det helt store byggeprojekt, så kommer vi ikke udenom den rolle, som økonomien spiller i det hele. Her tænker vi både på, hvordan du får råd til dit næste byggeprojekt, og hvordan du håndtere at byggeprojektet holder budgettet.

Lav en budget

Når du starter med at lave en budget for dit byggeprojekt uanset størrelse, så finder du også ud af, hvad det helt præcist vil koste. Det er svært at spare penge sammen eller låne penge, hvis du ikke er klar over, hvad det egentlig er, at du gerne vil opnå.

Derfor skal du som det allerførste sætte dig ned og lave et budget over byggeprojektet. På et mindre byggeprojekt er det noget, som du selv kan gøre.

På et større byggeprojekt kan det være en god idé at få en professionel indover, som kan hjælpe dig med at lave et budget. Det er klart, at på de helt store byggeprojekter, der ville man ofte have en entreprenør til at afgive tilbud, og det er sådan set budgettet for dig. Om de så kan holde sig inden for rammerne, kan du være ligeglad med, da de skal betale.

Men selv på dine egne små projekter bør du lave et budget, så du ved, hvad du skal forholde dig til. Når du har fundet af det, kan du også begynde at finde ud af, hvordan du finansierer dit byggeprojekt.

Spar op eller lån penge?

Man kan aldrig sige om det ene eller det andet er godt. For det behøver ikke nødvendigvis at være en dårlig idé at låne til et byggeprojekt, men du bør have tænkt over, hvorfor du gør det. Hvis vi taler om et køkken, vil det ofte være din opsparing, som du betaler det med, da du kan spare op til det over et par år.

Men det kan selvfølgelig være, at du vil have dit køkken med det samme, og så kan du få et lån til det. Hvis der er tale om småprojekter, kan du optage en række forskellige lån til at betale for dig. Du skal selvfølgelig altid overveje, om det er en god idé.

Det kan også nogle gange være svært at optage lån til småprojekter, hvis du står i RKI. Du kan læse mere om lån og RKI her.

Normalt vil vi sige, at til små byggeprojekter så bør du vælge opsparing og på større byggeprojekter, kan du låne penge i din bolig eller få et banklån.

Med et banklån kræver det også, at du kan vise overfor banken, at dit budget holder. Hvis du står overfor en større renovering af din hus, kan du i denne guide læse, hvordan du laver en køreplan for projektet.

Et godt byggeprojekt starter med en god plan.

Skriv en kommentar