Problemer med tilstopning af kloak?

Hvad kan du gøre for et undgå og bekæmpe en tilstoppet kloak. Rensning forbygger og hjælper, når uheldet er ude

En tilstoppet kloak er noget, som mange mennesker kender til – enten i form af en tilstoppet kloak i privaten eller i det offentlige. Ved store regnbyger ses ofte oversvømmede kloakker på gader og veje, og dette løses som udgangspunkt af den enkelte kommune, men hvordan skal du forholde dig, hvis din egen kloak er tilstoppet? Det for du lidt hjælp til her!

Hår, madrester og andet skidt tilstopper kloakken

Oplever du, at din kloak er tilstoppet, kan det skyldes flere ting. Den mest almindelige grund til tilstopning er dog, at snavs og skidt trænger ned i kloakken og sætter sig fast, så vand og lignende ikke kan løbe ordentligt igennem rørene. På badeværelset, vil sæbe, hår og andre elementer og kemikalier fra bade og toiletbesøg være i fare for at sætte sig fast, og i sammenhæng med madrester, fedt og skrald fra køkkenvasken, kan der udvikle sig en større tilstopning, som ikke altid er nem at nedbryde. Desuden kan tilstopning af kloakken ske, hvis kloakrørene er defekte, og dette kan også være et resultat af, at der er blevet hældt f.eks. vat eller stærke kemiske stoffer gennem afløbet.

Husk at rense dit afløb

For at undgå at dit kloak jævnligt bliver tilstoppet, må du huske at rense afløbet grundigt igennem. En simpel metode til at holde kloakken ren er at hælde kogende vand gennem rørene jævnligt. Hvis dine rør tåler det, kan du samtidig overveje at finde produkter, som kan hjælpe til kloakrensning. På den måde kan du komme tilstopningen i forkøbet, og du sparer både tid og penge i det lange løb.

Søg hjælp fra en professionel kloakmester

Er uheldet ude, og oplever du en tilstoppet kloak, kan det blive nødvendigt at søge professionel hjælp. En professionel kloakmester vil kunne udføre en større kloakrensning, som vil være godt givet ud – især hvis du oplever tilstopning ofte. I Århus ligger Aarhus Kloakservice, som gerne hjælper med kloakrensning i hele Østjylland, hvis du vil være sikker på en kvalitetsfyldt rensning. Husk altså altid at forebyg, bekæmp og arbejd rigtigt med en tilstoppet kloak.

Skriv en kommentar