Entrepriseformer – hvad skal jeg vælge?

Forstå de forskellige former for entreprise. Denne form skal du vælge til netop dit projekt

Det kan være svært at navigere rundt i de forskellige entrepriseformer, når man som forbruger skal have bygget nyt eller renoveret De forskellige former for entreprise indebærer forskellige aftaler, og de kræver alle noget forskelligt at både kunde, virksomhed og udefrakommende samarbejdspartnere. Nedenfor bliver du sat ind i de forskellige former samt hvilken, du skal vælge til dit projekt.

En helhedsløsning med alt ansvar

Entrepriseformen ”totalentreprise” indebærer, at en enkelt virksomhed – typisk et byggefirma – står for hele processen. Det er en alt-i-en løsning, hvor den enkelte virksomhed har ansvaret for alt lige fra tegning til byg og færdiggørelse. En totalentreprise giver dig mulighed for at læne dig tilbage og slappe af, men det kan samtidig blive et problem, når et enkelt firma står for alt – det kan være svært at vurdere kvalitet, effektivitet, priser og arbejdsindsats.

Brug dine egne rådgivere

Hvis du ønsker at benytte nogle rådgivere, som du selv har valgt, kan du med fordel bruge ”hovedentreprise”. Her er hovedentreprenøren ansvarlig for hele byggeriet, men de rådgivere, som du har valgt og kontaktet, står for tegninger, dokumenter og lignende. På den måde får du selv en smule indflydelse, men fungerer samarbejdet ikke, kan det have store konsekvenser.

Du styrer selv det hele

Har du godt styr på praktik, når det kommer til byggeprojekter, kan du med fordel vælge ”fagentreprise”. Med fagentreprise vælger, kontakter og hyrer du selv alle medhjælpere, og du kan ofte spare penge ved at undersøge, hvem der er billigst. Du er dog som oftest ikke dækket af de samme garantier, hvis ikke du benytter dig af projektstyrende virksomheder, og desuden kan det være svært at sikre kvaliteten af arbejdet.

Vil du også deltage?

Er gør-det-selv begrebet en del af dig, og vil du gerne selv have fingrene i det egentlige byggeri, kan du vælge at gå udenom de øvrige entrepriseformer og i stedet bygge med eller bygge selv. Du kan forhøre dig hos de enkelte entreprenørfirmaer omkring, hvorledes mulighederne for at deltage i byggeriet forholder sig, hvis du f.eks. ønsker en hovedentreprise, men gerne vil være med. Er du bosat i nærheden af Struer, Holstebro eller Ulfborg, kan Entreprenør Henrik Kristensen ApS hjælpe dig med rådgivning og vejledning til dit byggeprojekt.

Skriv en kommentar