Sådan giver du dit hjem et friskt udtryk

Synes du, at hverdagen godt kan blive trist og grå? Er du træt af at gå i de samme, gamle omgivelser? Vil du gerne inddrage noget nyt i dit liv? Så er tiden inde til at pifte dit hjem lidt op. Det kan gøre mirakler for dit mentale helbred, når du har et behageligt miljø at begå dig i.

Giv dit hjem god energi

Selvfølgelig er din trivsel ikke udelukkende baseret på dit hjems udseende, men det har måske en større effekt, end du tror. Hvis du er tilfreds med stilen i din bolig, undgår du at have det problem at tænke over. I stedet for vil du være glad for, hvordan dine omgivelser ser ud. Når du er kommet af med tanker, der fokuserer på materielle ting sådan som din bolig, kan du bedre fokusere på at forbedre dig selv som menneske. Men du kan ikke blive glad i et miljø, som ikke automatisk gør dig glad; derfor skal det laves om.

Dejlige farver

En stor forskel kan mærkes i dit farvevalg, både når det kommer til din indretning og til dine vægge. Bor du normalt i et rum med mørke eller neutrale vægge, er det nemt at forsvinde i dem. En hvid væg kan ikke fortælle noget om dig; det kan en farve. Generelt er lyse farver anbefalet til vægge, fordi det er med til at holde humøret oppe, og har du ikke lyst til at farvelægge alle fire vægge i et rum, kan det alligevel give rummet et pust, hvis bare én af væggene er farvede. Vælg en farve, der gør dig glad.

Unikke designvalg

Indret dit hjem med møbler, som giver mening for dig. Som barn havde man oftere mulighed for at udtrykke sig selv og lade sin personlighed skinne igennem tegninger og leg, men den mulighed byder sig bare ikke rigtig som voksen. Derfor skal du bruge dit hjem til at udtrykke dig selv. Du kan for eksempel installere en fed bar med lækre barstole med ryglæn, hvis du er vild med at lave cocktails. Hvis det er noget, der gør dig glad, som fortæller noget om dig, og som du vil komme til at bruge, så er det det værd.

Vis dig selv frem i dine valg

I sidste ende gælder det om at vise din personlighed frem. Man kan nemt komme til at glemme sig selv i sin hverdag, fordi man føler sig som blot endnu en del af maskineriet, der får samfundet til at løbe rundt. Men du er meget mere end det; du er en hel person med tanker og følelser, og det i dit hjem, at du virkelig skal lade dem komme frem. Dit hjem er dit trygge miljø; indret det, så det også ser sådan ud.

 

Skriv en kommentar