Sådan giver du dit hus en opfriskning

Du går garanteret op i, at dit hjem skal være rart at være i. At der er den rigtige indretning, og at du føler dig godt tilpas. Men tænker du nogensinde over at pleje husets ydre? Det er det første, folk ser, når de kommer til dit hus, så det giver rigtig god mening at gøre noget ud af det, hvis du vil gå op i din bolig hele vejen rundt. Hvis du mener, at dit hus’ facade godt kunne trænge til en opfriskning, er der forskellige ting, som du kan springe ud i at gøre. Der skal faktisk ikke så meget til.

Rengøring og rensning

En rigtig god start er at gøre hele husets facade ren. Hvis ikke du er vant til at gøre noget ud af husets ydre, er der med stor sandsynlighed fyldt med alger, mos og skidt på vægge, fliser og tag. Du kan godt begynde at fjerne noget af alt det selv, men hvis du virkelig vil have det gjort ordentligt, kan du få et firma til det, som kan komme og give alle overflade en algebehandling. Hvis ikke det er noget, dit hus har fået før, vil du blive overrasket over, hvor flot resultatet er. Hvis du har en indkørsel med nogle fliser, der er begyndt at se lidt gamle og slidte ud, kan det meget vel være på grund af alger og snavs. De kan komme til at se helt nye ud efter en algebehandling. Udover det kan du rense dine tagrender og fjerne alle blade og lignende rundt omkring ude foran huset.

Nye vinduer

Når alle overflader har fået en grundig rengøring, kommer husets vinduer måske til at stå lidt ud. Hvis det er nogle gamle vinduer, der godt kunne trænge til en udskiftning, er det en oplagt mulighed at få det gjort nu. Det kan også være, at de blot trænger til en klat maling og et besøg af en vinduespudser. Du kan også altid lave en fast aftale med en vinduespudser, så dine vinduer altid ser flotte og rene ud, men du slipper for selv at gøre det. Som regel skal der ikke nogen specielt store ændringer til for at skabe noget forandring, men når du laver flere små forbedringer, vil det virkelig kunne ses tydeligt i det store hele.

De sidste detaljer

Du vil allerede være nået et langt stykke, hvis hele husets facade er blevet rengjort, men du kan sagtens gøre noget mere. Når folk ser dit hus ude fra, må det gerne se hyggeligt og indbydende ud. Det kan du gøre ved at tilføje nogle forskellige ting, der kan pynte lidt. Du kan f.eks. finde nogle flotte blomster og sætter i nogle store krukker. Du kan også gå på jagt efter nogle fine lanterner, som du kan have levende lys i ude foran din hoveddør. Hvis du har plads til det, er det også rigtig fint med en lille bænk eller et cafésæt, hvor morgenkaffen kan nydes i sommermånederne.

 

Skriv en kommentar