Sådan indretter du det perfekte soveværelse

Vil du gerne have, at dit soveværelse er mere end blot et rum, du sover i? Vil du gerne have mest muligt ud af det, og også gerne give det karakter og personlighed? Så får du her fire idéer til indretningen af soveværelset, som helt sikkert vil gøre det endnu mere indbydende.

1) Vælg den perfekte seng

Vi kan ikke komme udenom, at sengen er det vigtigste i soveværelset, og derfor er det naturligvis her, vi starter. Når du skal vælge en seng, handler det om at finde én, som er perfekt i hårdhed og derudover vælge den rette topmadras. Desuden skal du vælge sengetype, og her kan det typisk komme til at handle lidt mere om udseendet af sengen, da eksempelvis en kontinentalseng tager sig særligt godt ud og skaber en eksklusiv fornemmelse. Hvis du vil finde en god kvalitetsseng til en favorabel pris, kan du for eksempel besøge Sengetid.dk, hvor de har et stort udvalg af lækre senge.

2) Skab et ekstra ”rum” med gardiner

Den typiske placering af en seng er op ad muren og gerne med luft på begge sider af den. Tør du prøve noget lidt andet, kan du imidlertid skabe et helt nyt lille ”rum” ved at rykke sengen ud fra væggen – gerne mindst en meter. Bag sengen kan du så hænge et gardin op, og vupti, så er der et rum bagved. Gardinet giver et eksklusivt og lækkert udtryk, og bag sengen kan du nu have eksempelvis et lille walk-in-closet eller en hyggekrog. Der er masser af vægplads til eksempelvis hylder og billeder, så der er utallige muligheder.

3) Vær ikke bange for at lege med farver

Mange tænker, at et soveværelse skal være rent og pænt i udtrykket, og derfor holder man sig typisk til hvid og lyse nuancer. Det er dog langt fra nødvendigt, da du kan skabe massevis af personlighed ved netop at inddrage forskellige farver, og desuden kan det skabe en helt anden ro i rummet, end de meget lyse nuancer kan. Bruger du for eksempel mørk lilla eller dyb grøn – som begge er meget in lige nu – giver det dybde og varme til rummet, og det er med til at gøre det rart at opholde sig i.

4) Pynt med nøje udvalgte ting

Du ønsker netop, at dit soveværelse skal være roligt, trygt og indbydende, og det opnår du blandt andet ved at undgå at proppe for meget derind. Udvælg derfor nogle få ting, som du vil lade stå fremme som pynt, og lad så resten af dine sager finde vej til husets andre rum. Det er fint med hyggelige lysestager, fine billeder og dekorative vaser, men bliver det for meget, mister du den ro, der gerne skulle være. Vær derfor kritisk og sørg også gerne for at holde dig inden for nogenlunde samme farveskala, så du ikke bliver forvirret af at gå ind i rummet, fordi der er alt for meget at forholde sig til.

5) Ekstra opbevaringsplads med den rigtige seng

Hvis man er grundig i beslutning om at købe seng, så kan man vinde meget opbevaringskapacitet ved at købe en med indbygget opbevaring. Du kan finde mere inspiration til den del i denne her guide.

Den rummer alle vigtige beslutninger der skal tages i beslutningen, og er der et godt sted at starte.

Skriv en kommentar