Sådan laver du en undersøgelse af varmetab med termografi

Det kan være en jungle at finde ud af, hvilken opvarmning der bedst kan betale sig i netop din bolig. Men uanset hvilken opvarmningsform du har, vil elregningen blive unødigt høj, hvis varmen alligevel siver ud af huset. Dette kan måske virke som et uoverskueligt projekt, og derfor kommer vi her med en hjælpende hånd til at minimere din boligs varmetab. Finder du hullerne, kan der være mange penge at hente på lang sigt.

Hvad er en termografi?

En termografi er en undersøgelse af dit hus, som fastlægger, hvor huset er utæt, det vil sige, hvor varmen slipper ud henne. Er din bolig ikke ordentligt isoleret, vil radiatorerne forbruge mere energi for at få temperaturen op på det ønskede niveau. Dette er både skidt for miljøet og er noget, som påvirker elregningen negativt. Derfor kan det være en god idé at få lavet en termografi.

En termografisk undersøgelse laves ved hjælp af et temperaturfølsomt kamera. Dette kamera registrerer ved hjælp af infrarøde stråler temperaturen indendørs og udendørs. Farven på billedet vil være orange eller rød på de varmeste flader, mens den vil være blå eller grøn på de koldere flader.

Hvis farverne er røde eller orange på udendørsbilledet vil dette være et tegn på, at det er her, hvor varmen siver ud. Det omvendte vil ses på et indendørs billede, idet blå og grønlige nuancer her vil være et tegn på, at kulden kommer ind her.

Hvilke årsager er der til varmetabet?

Der kan være mange forskellige grunde til varmetabet. Eksempelvis kan det skyldes utætheder, at slangerne til gulvvarmen ikke ligger rigtigt, eller at nogle elinstallationer ikke er udført korrekt. Her kan firmaet, som udfører termografien hjælpe dig med rådgivningen. Nogle gange vil løsningen ikke være så fjern eller kompliceret. På wattoo.dk er de specialister i elvarme, hvor du her også kan finde løsdele, som kan være brikken i puslespillet, som vil minimere varmetabet.

Du kan læse meget mere om elvarme og løsdele til at minimere varmetab på denne side hos netbutikken Wattoo.dk.

Kan man gøre noget af arbejdet selv?

Hvis du kan komme i nærheden af et termografikamera, kan du i teorien også selv udføre en termografi. Dog kræver det en vis grad af erfaring at tolke termogrammerne – og ligeledes at forstå, hvad det næste skridt skal være i processen.

Hvor kan man få hjælp?

Heldigvis er der hjælp at hente, hvis din boligs varmetab trænger til at blive formindsket. I nogle boliger vil det tiltrængte være at efterisolere, mens der i andre boliger trænger til at blive tætnet. Hos Constructa er de et stærkt team af ingeniører og arkitekter, som er specialister i at ombygge din bolig, så varmetabet minimaleres. Du kan læse meget mere om Constructas arbejde her.

Vi håber, at vi har givet dig modet på at tage kampen op mod husets utæthed. Fordi finder man sprækkerne nu, vil det på lang sigt have en økonomisk fordel, så pengene ligeledes ikke siver ud mellem fingrene på dig.

Skriv en kommentar