Gode råd og tips til din energirenovering

Nu er vinteren for alvor over os. Det er mørkt og koldt, men det blæser os til angreb i forhold til endelig at tage sig sammen til at energirenovere.

Hvis det ikke er noget, du har tænkt over på stående fod, er det så sandelig ved at være tid til det.

Over vinteren kan du nemlig spare en masse penge ved at energirenovere, og så får du også et meget mere komfortabelt hjem samt hjælper på miljøet. Derfor bliver du i det følgende hjulpet i din energirenovering med gode råd og tips.

Vær sikker i din sag

Inden du går i gang med din energirenovering, ligesom med alle andre store tiltag, er det vigtigt, at du er helt sikker på, hvad du går ind til. Det er ikke for at forskrække dig, men når det er noget, der er et så stort foretagende, er det vigtigt, at du tænker det igennem.

Hertil skal du stille dig selv det spørgsmål vedrørende, hvor glad du egentlig er for det sted du bor. Når du energirenoverer, har du forpligtet dig til din bolig det næste stykke tid. Det vil altså være virkelig ærgerligt, hvis du kommer frem til den erkendelse, at du ikke skal bo der længe lige efter du har været igennem den helt store energirenovering.

Hvis du kommer til den erkendelse, er det vigtigt, at du gør det inden, og du så hurtigst muligt kontakter en boligadvokat, så du hurtigst muligt kan finde din nye drømmebolig. Det er der mange, der kan hjælpe dig med. Hviidadvokater vil for eksempel være et rigtig godt bud.

Brug dit netværk

En stor del af energirenoveringen skal selvfølgelig foretages at professionelle, men der hvor du selv kan hjælpe til, skal du selvfølgelig træde til. Her vil det selvfølgelig være en god ide at få hjælp af dit netværk.

Jo flere hænder jo bedre som man siger. For at få lokket dit netværk til at hjælpe dig, vil det være en god ide at have et flot dækket bord klart med alle mulige lækre godter til dine søde venner og veninder.

Når du skal koordinere med dit netværk, er det vigtigt, at du er ude i god tid, og du holder dem på ordet, så du ikke lige pludselig står uden nogle til at hjælpe dig på dagen.

Det rigtige udstyr

Som allerede sagt er en energirenovering et omfattende foretagende, og meget af arbejdet vil foregå udenfor. Derfor er det vigtigt, at du har det rigtige udstyr hertil og har varmt tøj på, som du kan bevæge dig i.

Det meste af værktøjet vil de fagmænd du har tilknyttet nok stå for, men tøjet skal du selvfølgelig selv stå for. Eftersom det er vinter, er det vigtigt, at du har noget godt varmt tøj. Her vil det for eksempel være en god ide at benytte sig af termotøj fra hjemmesiden termoland.dk. Du kan også anskaffe dig noget varmt undertøj af uld.

Finansiering af energirenoveringen

En af de gode ting ved en energirenovering er, at du har gode muligheder for at blive finansieret. Det skal du helt klart udnytte.

En af de ting du kan gøre er at låne med billige renter i banker og realkreditinstitutter. Tommelfingerreglen lyder på, at der er de billigste renter hos institutterne, hvor oprettelsesgebyret til gengæld også er højere. Du skal cirka låne for 250.000 kroner før det kan betale sig at tage lånet hos institutterne.

Du kan også søge om tilskud hos energiselskaber. Her er der en del penge at hente. Slutteligt er det muligt at søge om håndværkerfradrag. Disse to tilsammen vil virkelig lette på finansieringen af dine tiltag.

 

 

Skriv en kommentar