Sådan passer du på din terrasse om vinteren

Dette er sponsoreret indhold 

Sommeren og de varme dage er højtiden for at bruge terrassen. Solen skinner udenfor og både middag, drinks og hygge flyttes udendørs. Når vinteren og de koldere temperaturer kommer snigende har man mest af alt lyst til at rykke indendørs, og terrassen efterlades ofte uberørt. Har du i stedet lyst til at pusle om terrassen året rundt og nyde synet af en velholdt og nydelig terrasse? Så læs med videre og få et par gode tips til, hvordan du kan blive ved med at få glæde af en velplejet terrasse – selv i vintermånederne.

Giv fliserne den rette behandling  

I Danmark har vi en forholdsvis høj luftfugtighed samtidig med, at regnvejr ikke er et sjældent syn. Dette er med til at forbedre levevilkårene for alger og flisepest, og stort set alle terrasse ejere døjer med det indimellem. Det er et ærgerligt syn på nogle ellers flotte fliser og er med til at præge hele terrassens udtryk. Heldigvis er der råd for dette, og en omgang fliserens er en effektiv måde at gøre fliserne pæne at kigge på igen. Desuden gør det dem både vandafvisende samt mere modstandsdygtige over for fremtidigt snavs og alger. Således kan du få dine fliser så gode som nye og nyde godt af en terrasse, der ikke kun ser flot ud, men som også er bedre rustet til at klare vinteren.

Giv din træterrasse en gang olie 

Har du i stedet en terrasse i træ, så er der et par andre ting, du kan gøre for at holde træet så pænt som muligt. For det første kan du risikere at fugt har givet dig rådne og bløde planker, og disse må udskiftes, så du eller din familie undgår at ryge igennem. Når alle brædderne er gode og sunde, kan du gå i gang med at behandle dem, så de bliver smukke. Med en omgang træbeskyttelse bliver træet betydeligt pænere og sundere at kigge på. Samtidig er træbeskyttelse med til at holde fugt væk fra træet, hvormed det har sværere ved at rådne. At behandle sin træterrasse kan være en tidskrævende opgave at give sig i kast med, men det betaler sig i sidste ende, når du står tilbage med en både smuk, sund og velplejet terrasse.

Pynt terrassen med hårdføre planter

Om sommeren kan terrassen pyntes med både lækre møbler, farverige blomster og liv, men dette kan godt være en udfordring, når vinteren begynder at melde sig. Der findes i stedet andre måder, hvorpå du kan pifte terrassen op og bibeholde lidt af den sommerlige hygge. Der findes nemlig en række planter, som sagtens kan overleve vinteren udenfor. De er hårdføre og kan klare det koldere vejr, men gør samtidig terrassen lidt mere nydelig for øjet. Et eksempel på en plante, der sagtens kan klare en kold hverdag udendørs, er lyng. Lyng er en enkel og hårdfør plante, men fås i fine farver og kan være med til at pifte enhver terrasse op. Et par robuste krukker er da en oplagt tilføjelse til pladsen og er med til at gøre terrassen endnu hyggeligere.

 

Skriv en kommentar