Sådan sparer du på strømmen

Føler du, at din elregning er alt for dyr? I denne artikel giver vi dig nogle gode råd om, hvordan du kan spare på strømmen. Læs ned her, hvis du er boligejer og er træt af at få en kæmpe elregning hvert kvartal.

Køb en elmåler

Det er først og fremmest en rigtig god ide at anskaffe sig elmåler, hvis man ikke allerede har en i forvejen. Uden en elmåler har man svært ved at finde ud af præcis hvor meget strøm det er man bruger.

Men når du har en elmåler, så kan du løbende holde øje med dit elforbrug. På den måde bliver det også nemmere for dig at konfrontere dig selv med dine egne dårlige vaner.

Det er nemt nok at købe en elmåler hjem fra nettet. Du kan for eksempel kigge på nogle elmålere fra elvvs.dk. Når du køber din elmåler på nettet, så får du ofte din elmåler for en rigtig god pris. På internettet er det nemlig ofte meget billigere at købe sine produkter end at gå ned i en fysisk butik og købe dem.

Det skyldes den meget store konkurrence inde på internettet. På internettet ved forhandlerne nemlig godt, at det er nemt at hoppe videre til den næste forhandler, som sælger elmålere. Derfor forsøger forhandlerne også at gøre sig selv meget konkurrencedygtige ved at sætte deres priser langt ned. Og det er jo kun godt for dig som køber.

Det handler om dine vaner

Derudover handler det om at ændre sine vaner. En meget høj elregning handler i bund og grund om, at du har nogle rædselsfulde vaner, når det gælder din el. Det handler om at lave disse om.

Det er bedst at starte med en vane ad gangen, hvis du generelt bruger alt for meget strøm. Du kan for eksempel gøre det til en vane altid at slukke lyset i et rum, når du går ud af det. På den måde lader du ikke lyset brænde og tage en masse strøm for dig.

Du kan langsomt bygge oven på den ene vane med en anden. Du starter med at slukke lyset og derefter går du videre til at slukke for selve stikkontakten.

Det er en rigtig god ide at huske at slukke for selve stikkontakten i stedet for selve apparatet, som står og suger strøm. Selvom apparatet er slukket, så kan der stadigvæk godt smutte en smule strøm fra stikkontakten hen i apparatet. Det er derfor en bedre ide at slukke på selve stikkontakten, så du helt afbryder strømmen.

 

Skriv en kommentar